Lär mer om registrering och godkännande av semester i Busy

I den här hjälpartikeln får du information om hur semester registreras i Busy

När semester har skapats i Busy kan du och dina anställda börja registrera semester.

Registrera semester

För att kunna registrera semester måste en arbetskategori för semester skapas och kopplas till tidbankstypen "Semester". Om du inte har en arbetskategori för semester kan du skapa en genom att klicka på "Lägg till arbetskategori" högst upp till höger.

Du kan enkelt registrera din semester i planeringsverktyget genom att välja semester som arbetskategori när du för in dina arbetstimmar. Semesterregistreringarna visas tydligt med streck i tidslinjen och i planeringsvyn.

Du kan också lägga in ledighet i planeringsverktyget. Om du till exempel ska vara ledig under en längre tid är det enklare att göra registreringen där.

Här har två veckors sammanhängande semester registrerats i planeringsverktyget. Anställda kan själva registrera sin semester i planeringsverktyget, medan administratörer har möjlighet att registrera semester för alla.

Genom att öppna tidregistreringen för en specifik person kan du se deras semester saldo och hur den minskar med de semesterdagar som tas ut. Du kan få en översikt över detta genom att klicka på handen nedan för personen.

Översikt - Semestersaldo

För att få en översikt över alla anställdas semester saldon kan du besöka tidbanken. Vanliga anställda kan endast se sitt eget semester saldo. Det kan visas grafiskt genom att bläddra ner på sidan för "Grafer" under tidbanken, eller som en tabell genom att klicka på "Tabell". Observera att semester saldot endast visas bakåt i tiden, och för att se planerad semester måste du använda planeringsverktyget.

Administratörer har möjlighet att se hela arbetsplatsens semester saldo på samma sätt.

Godkänna anställdas semester

För att se och godkänna registrerad semester, klicka på fliken "Semester" i godkännandemodulen och välj "Se semester och ledighet".

Genom att klicka på posten/posterna kommer du att se en fullständig tidslista och har möjlighet att godkänna en eller alla.

Om du stöter på problem med att godkänna, kan du kontrollera om tidigare perioder redan har blivit godkända. I Busy måste semesterperioder godkännas i ordning efter tidslinjen.