Vanliga frågor om felmeddelanden och raderade betalningar i bankmodulen.

Hur du rättar till felmeddelanden för referens eller bankkonto. Återställning av raderade betalningsförslag eller betalning.

Artikeln du ser på är för närvarande under ombyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utöka vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest uppdaterade informationen möjligt.

Raderat betalningsförslag

Har du raderat en inbetalning och vill lägga till den i banken igen?

Om du har raderat en betalning från betalningslistan måste den återställas från den aktuella leverantörsreskontran.

1. Gå till Leverantörsreskontran för den aktuella leverantören i CRM. Det är viktigt att vi markerar för öppna poster (och leverantörsreskontra). Bilderna nedan visar både den nya och den gamla modulen för Leverantörsreskontra.

Skärmbild 2024-02-27 140925Skärmbild 2024-02-27 141122
  2. I den gamla Leverantörsreskontran: Högerklicka på den aktuella posten och välj "Lägg till i bank".

Skärmbild 2024-02-27 141601

I den nya reskontran: Klicka på de tre punkterna till höger och välj "Lägg till i bank"

Skärmbild 2024-02-27 141738

Nu kan du gå tillbaka till bankmodulen och posten kommer att finnas under betalningsförslag.

Om du har raderat en betalning från betalningslistan, kommer den "hoppa upp" och återvända till betalningsförslagsfliken.

Har du manuellt bokfört en inbetalning?

Om du har manuellt bokfört en betalning som finns under Betalningslista fliken, kan du radera den istället för att bokföra den. Betalningen kommer fortfarande vara sökbar i utbetalningar, men kommer att försvinna från Betalningslista sidan utan att du behöver bokföra den två gånger.

Felmeddelande vid signering av betalningar?

Här är en översikt över vanliga felmeddelanden:

Referens

Här saknas en referens för betalningen och du behöver lägga till det. Det kan vara KID, fakturareferens eller textreferens. Klicka på betalningen och lägg till referensen i referensfältet.

Här finns det fel i OCR, rätta till detta och godkänn på nytt.

Bankkonto

Tack för informationen. Här är en översättning till svenska:

Här finns det ett nytt kontonummer eller ett kontonummer som du inte har använt för utbetalning till kunden tidigare. Då måste du bekräfta att det är rätt konto innan du kan godkänna.

Du bekräftar genom att klicka in i kontonummerfältet och välja kontonumret på nytt i den nedre menyn som visas. Då bör kontonumret vara bekräftat och du kan godkänna.

Här finns det felaktigt kontonummer till mottagaren. Kontrollera att det är rätt kontonummer som är korrekt ifyllt och att det inte finns några mellanslag eller punkter mellan några siffror.