Hvordan bokføre i avstemning

I denne hjelpeartikkelen skal vi gå gjennom hvordan du kan bokføre transaksjoner i avstemning, som f.eks. bankgebyr.

Artikkelen du nå ser på, er for øyeblikket under ombygging og oppdatering. Vi jobber med å forbedre og utvide vår kunnskapsbase for å sikre at vi gir deg den beste og mest oppdaterte informasjonen mulig.

Du finner avstemning under Bank > Avstemning

Følg disse stegene for å bokføre:

Markér posten du ønsker å bokføre og trykk på bokfør post.

Et lite vindu vil komme opp hvor du kan velge hvilken konto du ønsker å bokføre mot og et lite kommentarfelt.

Fyll inn riktig informasjon og trykk på bokfør knappen.

Skal du føre mot en konto som har MVA på, må du huke på at man skal beregne MVA basert på kontoinnstillingene.

Du må passe på at MVA koden man bruker også er koblet mot en konto i MVA innstillingene i regnskapsmodulen, ellers vil man få feilmelding når man forsøker å bokføre bilaget.

For å sjekke dette går du til regnskapsmodulen > administrasjon > instillinger > MVA-koder

OBS! Kunde- og leverandørreskontro kontoene er ikke mulig å føre mot via avstemming, heller ikke kontoer som har påkrevd prosjekt eller avdeling.