Hur man bokför i avstämning

I denna guide kommer vi att gå igenom hur du bokför transaktioner i avstämning, såsom bankavgifter.

Den artikel du läser genomgår för närvarande ombyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utöka vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest aktuella informationen möjligt.

Avstämningsfunktionen finns under Bank > Avstämning.

Följ dessa steg för att bokföra:

Välj den post du vill bokföra och klicka på bokför posten.

Ett litet fönster kommer att visas där du kan välja vilket konto du vill bokföra mot och även ett litet kommentarsfält.

Ange korrekt information och klicka på Bokför knappen.

Om du ska bokföra mot en konto med moms, se till att markera att moms ska beräknas baserat på kontoinställningarna.

Se till att Moms-koden du använder är kopplad till ett konto i Moms-inställningarna i regnskapsmodulen, annars kommer du att få ett felmeddelande när du försöker bokföra transaktionen.

För att kontrollera detta, gå till Bokföringsmodulen > Administration > Inställningar > Moms-koder.

OBS! Det går inte att bokföra mot kund- och leverantörsreskontrakonton via avstämning, heller inte mot konton som kräver projekt eller avdelning.