Hvordan gjør jeg en feriepengekjøring?

Her vil vi gå gjennom hvordan du oppretter og gjennomfører en enkel feriepengekjøring i 24SevenOffice Lønn.

• Gå til Ny lønnskjøring og velg Feriekjøring (Får du ikke opp valget for feriepenger, så sjekk om det finnes en ordinær kjøring for samme periode allerede. Slett denne for å få opp ny feriekjøring.)
  • Se til at fra/til dato og utbetalingsdato stemmer og Opprett. Feriekjøring må ha periode i 2023. Normalt 01.06-30.06.

Feriekjøring er en ordinær kjøring som henter inn faste poster + feriepostene automatisk. Er feriekjøring for perioden juni kjørt, så er juni måned brukt opp. Ekstra kjøring på resten av lønna hvor lønnsposter må opprettet manuelt.

• Trykk inn på lønnskjøringen og man vil se at faste poster ligger der og at lønnsposter knyttet til ferie automatisk har blitt lagt seg til.
    Ved behov kan man endre på lønnspostene, men husk at dette også vil endre
    seg på ansattkortet.

• Klikk deg så videre inn på en ansatt for å se alle genererte lønnsposter.

• Det trekkes som standard totalt antall dager i lønn for ferie. Dersom du ønsker å overstyre antall dager som skal trekkes klikker du deg inn på lønnsarten Trekk i lønn for ferie og endrer antall slik som vist nedenfor.

Dersom du ønsker å inkludere annen variabel lønn på denne kjøringen kan du legge til det som vanlig på de ansatte. Timer kan også importeres til lønnskjøring via "flere handlinger".

• Når man er klar for å kjøre feriepengene, trykk Godkjenne. Fyll inn koden man mottar på SMS og systemet vil sende/motta A-melding, sende en bunt for bokføring, sende ut lønnsslipper og opprette en ny
    lønnskjøring.

• Når feriepengene er bokført vil det legge seg til betaling i bankmodulen, dersom man benytter den og har satt opp innstillinger for det.