Hvordan legge til provisjon på faktura

Her går vi igjennom hvordan du kan legge til provisjon for kunder, kontakter, eller ansatte på ordre og faktura

Husk, før man starter må man sørge for at kunden, kontakten, eller den ansatte er lagt inn i systemet

Det første man gjør er å trykke på “provisjon” i ordrebehandlingen og så på “legg til” provisjon fra toppmenyen i ordrebildet.

Ved å trykke "legg til" kan du velge mellom kunder, kontakter og ansatte som kan legges til som provisjonsmottakere.  Huker du av i ruten for å kalkulere varelinjer, så betyr det at du skal spesifisere provisjon per varelinje. Da skriver du inn prosentsats eller beløp direkte inn per provisjonsmottaker og per varelinje.

Det er mulig å legge til eller endre provisjon etter at ordren er fakturert.

For å spesifisere provisjon direkte på ordren/fakturaen uten å spesifisere per vare, ta bort avhukingen for å kalkulere varelinjer, og skriv beløp eller prosentsats per provisjonsmottaker direkte.

Du kan eksportere en oversikt over ordre med provisjon med Rådata eksport