Hur man lägger till provision på en faktura

Här går vi igenom hur du lägger till provision för kunder, kontakter eller anställda på order och fakturor

Se till att kunden, kontakten eller den anställde finns inlagd i systemet innan du börjar.

Det första du gör är att klicka på "provision" i orderhanteringen och sedan på "lägg till" provision från toppmenyn i orderbilden.

Skärmbild 2024-03-08 160741

Genom att klicka på "lägg till" kan du välja mellan kunder, kontakter och anställda som kan läggas till som provisions mottagare. Om du kryssar i rutan för att beräkna produktlinjer innebär det att du ska specificera provision per produktlinje. Då skriver du in procentandel eller belopp direkt per provisions mottagare och per produktlinje.

Det är möjligt att lägga till eller ändra provision efter att ordern har fakturerats.

Skärmbild 2024-03-08 161137

För att specificera provision direkt på ordern/fakturan utan att specificera per vara, ta bort bocken för att beräkna varje produkt, och skriv belopp eller procentsats per provisionsmottagare direkt.

Skärmbild 2024-03-08 161538

Du kan exportera en översikt över order med provision med Rådata export