Hvordan oppretter jeg en lønnskjøring med halv skatt?

I denne artikkelen går vi gjennom hva du må gjøre for å opprette en lønnskjøring med halv skatt samt hva du må tenke på i den forbindelse.

• Gå til lønnskjøringer i venstremenyen. Opprett en lønnskjøring for perioden du ønsker ved å trykke på "ny lønnskjøring"
  • Velg hvilken type lønnskjøring du ønsker og skattetrekk. Velg her 50% skattetrekk

• NB: Dersom du allerede har en åpen lønnskjøring det skal være halv skatt på kan du gå inn på lønnskjøringen - fanen "dato" og endre skattetrekk der inne.

• Det vil da automatisk beregnes 50% skattetrekk på alle ansatte i inneværende lønnskjøring.
  • Dersom du ønsker å overstyre skattetrekk pr. ansatt kan dette gjøres ved å trykke deg inn på den ansatte det gjelder. Trykk deretter endre skattetrekk.

Det er ikke mulig pr. nå og overstyre skattetrekk pr. lønnsart. Dersom det er lønnsposter som ikke skal ha halv skatt i perioden bør det opprettes en ekstrakjøring og kjøres en separat lønnskjøring på disse.

NB! Det er noen skattetabeller det er full skatt på 12 mnd i året. Se oversikt over tabelltrinnene for trekktabeller på Skatteetaten