Lær mer om avstemming i bank

I denne hjelpeartikelen skal vi se på hvordan vi kan avstemme innbetalinger og utbetalinger. Første steg for avstemning i systemet er å ha en bankavtale i systemet, har du ikke det får du ikke gjennomført avstemning i bankmodulen.

1. Gå til bankmodulen > avstemning.
  2. Når det er poster som ligger i avstemming som ikke er koblet enda vil du se at det står antall poster til avstemming.

3. Trykk inn på kontoen du ønsker å avstemme.
  4. Der kan du markere postene som skal kobles og trykke på koble knappen. Husk at det må kobles bankposter mot systemposter .
  5. Når postene er koblet vil de legge seg under avstemt fanen.

6. Ligger det poster der som ikke har en motpost kan du markere posten og trykke skjul knappen, da vil den fjernes fra listen. Du kan alltid finne igjen de skjulte postene ved å trykke på vis skjulte poster.

TIPS! Bankpostene kommer inn i systemet når vi mottar avstemmingsfiler fra banken og systempostene legger seg i avstemming når transaksjonene blir bokført mot hovedbokskontro som ligger på bankavtalen.