Lär mer om avstämning i bank

I denna hjälpartikel kommer vi att titta på hur vi kan avstämma inbetalningar och utbetalningar. Det första steget för avstämning i systemet är att ha ett bankavtal inlagt. Om du inte har det kan du inte genomföra avstämningar i bankmodulen.

1. Gå till Bankmodulen > Avstämning.
  2. Om det finns poster som ännu inte är kopplade i avstämningen kommer du att se antalet poster som behöver avstämmas.

3. Klicka på det konto du vill avstämma.
  4. Här kan du markera de poster som behöver kopplas och klicka på knappen "Koppla". Kom ihåg att det är viktigt att koppla bankpostermot systemposterför en korrekt avstämning.
  5. När posterna är kopplade kommer de att visas under den avstämda fliken.

6. Om det finns poster som saknar en motpost, kan du markera posten och klicka på knappen "Dölj". Då kommer den att tas bort från listan. Du kan alltid hitta de dolda posterna genom att klicka på "Visa dolda poster".

TIPS! Banktransaktioner registreras i systemet när vi tar emot avstämningsfiler från banken, och systemtransaktioner hamnar i avstämningen när de bokförs mot huvudbokskonton som är kopplade till bankavtalet.