Lær mer om flere timesatser pr. ansatt

I denne saken går vi gjennom hvordan du setter opp flere timesatser pr. ansatt. Dette benyttes for eksempel om ansatte jobber i forskjellige avdelinger i en bedrift, og har forskjellige timelønn pr. avdeling.

1. For å aktivere flere timesatser pr. ansatt går til Administrasjon - Innstillinger - Diverse innstillinger og huk av for Flere timesatser pr. ansatt.

Når du har huket av for flere timesatser og trykket på Lagre vil det komme frem en ny fane i toppmenyen under Innstillinger.

Timesatser blir også tilgjengelig i hovedmenyen - Ansatte - Timesatser.

2. Trykk deg inn i menyvalget timesatser, og definer de forskjellige timesats typene.

3. Deretter må det opprettes lønnsarter som kobles til timesatsene. Gå til Innstillinger - Lønnsarter, kopier for eksempel lønnsart 101 Timelønn. Legg på formel Timelønn basert på timesatser pr. ansatt på lønnsarten og trykk Lagre.

Da får du opp valget Parametere. Legg på parameter Time type

4. Det er to måter å legge opp timesatsene på de ansatte.
    1. Ved Hurtigrapportering. Gå til Hovedmenyen - Ansatte - Timesatser. Legg inn sats og dato satsen gjelder fra - trykk Lagre.

2. Gå inn på ansattkortet - Ansattforhold - Lønnsinformasjon, så til  Vis ekstra timesatser. Her vises også historikk over endringer i satsene.

5. Løsningen er nå klar til bruk, og kan legges på i lønnskjøring, eller under faste poster på ansattkortet.