Lær mer om Klarna integrasjon

Effektiviserer bokføring av oppgjør fra Klarna til 24SevenOffice. Vi går her gjennom hvordan du kommer i gang og gjør oppsett av Klarna integrasjonen.

• Integrasjonen erstatter behovet for å bokføre innbetalinger som kommer fra Klarna i bankmodulen og inkluderer automatisk beregning av gebyr. Bunt kommer inn ferdig kontert i 24SevenOffice
  • Integrasjonen har mulighet å sjekke etter oppgjør fra Klarna sin merchant portal i forskjellige frekvenser, daglig, ukentlig, månedlig.
  • Det som trengs å gjøres i 24SevenOffice er å ta en rask kontroll, regenerere for å få neste ledige bilagsnummer og trykke bokfør.

Integrasjonen henter ikke historisk data, men gjelder fra dagen den ble aktivert.

Guide for aktivering av integrasjon

Oppsett i 24SevenOffice

1. Opprett en integrasjonsbruker i 24SevenOffice
  2. Kontroller at alle kontoer som dere ønsker å bruke finnes i kontoplan i 24SevenOffice
  3. Hvis dere ønsker å bruke en egen bilagsart for bokføring av Klarna oppgjør, opprett dette
  4. Hvis dere skal bruke reskontro og ikke balansekonto, må en Klarna kunde/leverandør opprettes i 24SevenOffice CRM

Oppsett i Klarna Merchant portal

1. Opprett Klarna API
  2. Oppsett av integrasjonen
    1. Gå til https://klarna.24sevenoffice.dev/
    2. Logg inn med integrasjonsbrukeren som ble opprettet tidligere
    3. Velg riktig klient (hvis integrasjonsbrukeren er koblet til flere klienter)

Generell informasjon

• Velg frekvens for integrasjonen å sjekke i Klarna portalen etter nye oppgjør opprettet
  • Velg hvis utbetalinger skal bli overført samlet eller oppdelt. (Det vanlige og mest brukt er å bruke samlet)
  • Velg hvis du ønsker å få varsel på e-post hvis en overføring feiler eller andre feilmeldinger

Klarna

Legg inn Klarna API-detaljer

Velg Europa som Environment (hvis du ikke kobler på integrasjonen fra Nord Amerika)

24SevenOffice

Velg konto hvordan oppgjøret skal bokføres

Hvis du opprettet en egen bilagstype for Klarna kan du velge den, ellers er Diverse vanlig å bruke

Alternativer

• Velg om du ønsker å synke Order ID, Merchant reference 1 eller Merchant reference 2 fra oppgjøret i Klarna. Disse kan velges å synkes til kommentar, fakturanummer eller KID feltet i bokføringen.
  • Hvis f.eks. Order ID synkes til kommentar, er ikke kommentar et alternativ hvis man ønsker å synke Merchant referanse 1 eller 2. Når et felt er valgt forsvinner det for de andre felten som et alternativ
  • Velg Klarna kundenummer hvis du bruker deg av reskontro konto ved overføring, dette er et krav for at det skal kunne overføres.
  • Det er også mulig å synke avdeling. Dette er vanlig for kunder som har flere nettbutikker koblet mot samme 24SevenOffice klient, og ønsker å skille på Klarna oppgjøret per nettbutikk. (Husk da å opprette flere Profiler for å håndtere at overføringen av oppgjøret blir riktig. En Profil per nettbutikk)