Lär mer om vår Klarna integration

Optimerar bokföringen av Klarna betalningar till 24SevenOffice. Här går vi igenom hur du kan komma igång och göra inställningar för Klarnas integration.

• Integrationen eliminerar behovet av att bokföra betalningar som kommer från Klarna i bankmodulen och inkluderar automatisk beräkning av avgifter. Betalningsbunten kommer redan konterad in i 24SevenOffice.
  • Integrationen kan kontrollera Klarnas handelsportal för utbetalningar i olika frekvenser, antingen dagligen, veckovis eller månatligen.
  • För att slutföra processen i 24SevenOffice behöver du göra en snabb kontroll, generera nästa tillgängliga verifikationsnummer och sedan klicka på bokför.

Integrationen kommer inte att hämta historisk data utan kommer att gälla från den dag den aktiverades.

Steg för att aktivera integrationen

Konfigurering i 24SevenOffice

1. Skapa en integrationsanvändare i 24SevenOffice
  2. Kontrollera att alla konton ni vill använda finns i kontoplanen i 24SevenOffice.
  3. Om ni vill använda en speciell verifikationstyp för att bokföra Klarnas utbetalningar, så kan ni skapa den här.
  4. Om du planerar att använda ett reskontrakonto istället för en balansräkning, måste du skapa en Klarna-kund/leverantör i 24SevenOffice CRM.

Konfigurering i Klarna Handelsportalen

1. Skapa en Klarna API
  2. Skapa integrationen
    1. Gå til https://klarna.24sevenoffice.dev/
    2. Använd din integrationsanvändare som skapades tidigare för att logga in.
    3. Välj rätt kund (om integrationsanvändaren är ansluten till flera kunder)

Generell information

• Välj hur ofta integrationen ska kontrollera Klarnas handelsportal för nya uppgörelser.
  • Välj om utbetalningarna ska överföras som en samlad summa eller uppdelat. Det vanligaste och mest använda är att använda samlad överföring.
  • Välj om du vill få e-postaviseringar om några problem med överföringen eller andra felmeddelanden.

Klarna

Ange Klarnas API-information

Välj Europa som miljöalternativ (om du inte ansluter integrationen från Nordamerika)

24SevenOffice

Välj vilket konto som betalningen ska bokföras på.

Om du har skapat en specifik bilagstyp för Klarna kan du välja den, annars är det vanligt att använda "Diverse".

Alternativ

• Välj om du vill överföra Order ID, Merchant reference 1 eller Merchant reference 2 från Klarnas uppgörelse. Dessa kan väljas att synkroniseras till kommentar, fakturanummer eller OCR-fältet i bokföringen.
  • Om till exempel Order ID synkroniseras till kommentaren, kan inte kommentaren användas som ett alternativ om du vill synkronisera Merchant referens 1 eller 2. När ett fält väljs försvinner det som ett alternativ för de andra fälten.
  • Välj Klarnas kundnummer om du använder ett reskontrakonto vid överföring, detta är nödvändigt för att det ska kunna genomföras.
  • Det är också möjligt att synkronisera avdelningar. Det är vanligt för kunder som har flera webbutiker kopplade till samma 24SevenOffice-klient och vill separera Klarnas betalningar per webbutik. Kom ihåg att skapa flera profiler för att säkerställa att överföringen av betalningen blir korrekt. En profil per webbutik.