Lær mer om å opprette prosjekt

I denne hjelpeartikkelen beskriver vi hvordan du kan opprette et prosjekt, samt forskjellene på ulike typer prosjekt

Hvordan opprette et nytt prosjekt

Etter at innstillingene for prosjektmodulen er satt opp er dere nå klare for å ta i bruk og opprette prosjekter. Dette gjøres på følgende vis:

1. Velg opprett nytt prosjekt
  2. Angi prosjektnummer om aktuelt
  3. Angi prosjektnavn
  4. Angi start og sluttdato
  5. Knytt prosjektet mot kunde om ønskelig
  6. Tildel relevante arbeidstyper
  7. Legg til deltakere
  8. Bestem om prosjektet skal være rettighetsstyrt eller ikke
  9. Opprett ved å trykke “Ferdig”

Valget for å opprette nytt prosjekt finner du øverst i prosjektmodulen.

Ved opprettelse av prosjektet vil du også kunne gjøre innstillinger for hvilken arbeidstype som skal benyttes som standard. Du kan videre bestemme hvordan prosjektet skal navngis, prosjektets start- og sluttdato.

Mange av disse valgene kan standardiseres under menyen innstillinger. Du kan også endre disse innstillingene i ettertid via prosjektkortet under egenskaper.

Definisjon av ulike innstillinger for prosjekt

Rettighetsstyrt vs. åpent prosjekt

Forskjellen ligger i hvem som har tilgang til prosjektet og hvilken funksjonalitet som er tilgjengelig.

Rettighetsstyrt prosjekt

Mulighet til å bruke all funksjonalitet.

Tilgangen er begrenset til deltagerene som er invitert til prosjektet.
Kun deltakere som er invitert til prosjektet kan registrere timer mot prosjektet.

Åpent prosjekt

Prosjektet er åpent for alle brukere som er registrert som ansatte på din 24SevenOffice klient og som har tilgang til prosjektmodulen.
Det er ikke mulig å invitere eksterne deltakere til prosjektet.
Man kan ikke begrense tilgangen via roller.
Man kan ikke opprette oppgaver.
Man kan ikke bruke ressursplanlegger.

Flerkunde

Ved å huke av for flerkunde kan du føre timer mot flere forskjellige kunder på det samme prosjektet, dette gjør du under fanen egenskaper på prosjektkortet. Når du har huket av for flerkunde vil du ikke få linket prosjektet mot en kunde ved opprettelses av prosjektet dette gjøres i det du fører timer mot prosjektet eller fakturerer registrerte timer.

Deltaker

Om prosjektet er rettighetsstyrt du legge til deltakere på prosjekt, Det er kun de som er deltaker som har mulighet til å gå inn i prosjektet og føre timer mot det.