Lär mer om hur du skapar projekt

I den här hjälpartikeln beskriver vi hur du kan skapa ett projekt samt skillnaderna mellan olika typer av projekt

Hur man skapar ett nytt projekt

Efter att inställningarna för projektmodulen är konfigurerade är ni nu redo att använda och skapa projekt. Detta görs på följande sätt:

1. Klicka på "+ Projekt"
  2. Ange projektets nummer om det är aktuellt.
  3. Ange projektnamn
  4. Ange start och slutdatum
  5. Knyt projektet till en kund om så önskas.
  6. Tilldela relevanta arbetstyper.
  7. Lägg till deltagare
  8. Bestäm om projektet ska vara rättighetsstyrt eller inte.
  9. Skapa projektet genom att klicka på "Färdig".

Alternativet för att skapa ett nytt projekt hittar du överst i projektmodulen.

Skärmbild 2024-02-01 141233

Vid skapandet av projektet kan du också göra inställningar för vilken arbets typ som ska användas som standard. Du kan även bestämma hur projektet ska namnges samt ange projektets start- och slutdatum.

Skärmbild 2024-02-01 141510

Många av dessa val kan standardiseras under menyn "Inställningar". Du kan också ändra dessa inställningar i efterhand via projekt kortet under egenskaper.

Definitionen av olika inställningar för projekt

Rättighetsstyrd vs. öppet projekt

Skillnaden ligger i vem som har tillgång till projektet och vilken funktionalitet som är tillgänglig.

Rättighetsstyrt projekt

Möjlighet att använda all funktionalitet.

Åtkomsten är begränsad till deltagarna som har blivit inbjudna till projektet. Endast de deltagare som har blivit inbjudna till projektet kan registrera arbetstimmar mot projektet.

Öppet projekt

Projektet är öppet för alla användare som är registrerade som anställda på din 24SevenOffice-klient och som har tillgång till projektmodulen.
Det är inte möjligt att bjuda in externa deltagare till projektet.
Det går inte att begränsa åtkomsten via roller.
Det går inte att skapa uppgifter.
Det går inte att använda resursplaneraren.

Flera kunder

Genom att markera för flera kunder kan du bokföra timmar för flera olika kunder på samma projekt, detta gör du under fliken Egenskaper på projektets kort. När du har markerat för flera kunder kommer projektet inte att kopplas till en kund vid skapandet av projektet. Detta görs när du bokför timmar för projektet eller fakturerar registrerade timmar.

Deltagare

Om projektet är rättighetsstyrt MÅSTE du lägga till deltagare på projektet. Det är endast de som är deltagare som har möjlighet att gå in i projektet och registrera tid för det.