Balansrapport

Rapporten ger en översikt över tillgångar, skulder och eget kapital baserat på antingen verifikationsdatum, period eller perioddatum. Du hittar rapporten under Rapporter - Ekonomi eller från Ekonomi - Rapporter.

Artikeln du läser är för närvarande under omarbetning och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utöka vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest aktuella informationen möjligt.

1. År
    • I första kolumnen kan du söka per räkenskapsår.
  2. Datum och Period
    • I kolumnen för datum kan du välja att söka efter datum eller period.
    • Om du väljer period i datumkolumnen kan du specificera perioden i periodkolumnen. Datumet kommer då att ändras automatiskt.
    • Under period kan du välja månad, kvartal eller fjärde månad. Du kan också välja från och till specifika perioder.
  3. Filter
    • Under filter kan du söka på ett specifikt projekt och/eller en avdelning.
  4. Visa
    • Knappen Specifikation visar/tar bort de specificerade kolumnerna som visar perioden.
    • Typ låter dig välja mellan månad, varannan månad, kvartal, fjärde månad eller bokföringsperioder.
    • Formatering låter dig välja hur siffrorna visas, till exempel som heltal eller varje 100.
    • Under Visa kan du välja att komprimera rapporten. Här kan du också visa utgående balans (UB) för föregående år.
  5. Handling
    • Uppdatera ger dig resultatet av den sökning du har ställt in. Om du inte har gjort någon anpassad sökning kommer den att ge dig standard sökningen som är inställd i rapporten.
    • Exportera låter dig hämta rapporten. Du kan skriva ut den, skicka till Excel eller få den som en CSV-fil.

Kolumner och sorteringar kan göras i Excel. Alla rapporter kan skrivas ut från Excel till PDF. Skriv ut den som vanligt från Excel, men välj skrivaren som heter "skriv till PDF".

Det går att ändra språket på rapporten, men det gäller endast för kolumnerna, inte för kontonamn eller annan text.