Det står att betalningen är överförd och godkänd av banken. Varför har den inte betalats än?

I denna artikel beskriver vi vad du kan göra om en betalning har överförts och godkänts av banken, men betalningen inte har genomförts.

Vi uppdaterar och förbättrar för närvarande artikeln du läser. Vårt mål är att utöka vår kunskapsbas för att ge dig den bästa och mest aktuella informationen möjligt.

När du skapar ett bankavtal hos vissa banker kan du välja om du vill ha eftergodkännande i internetbanken eller inte.

Om du märker att betalningar inte dras från ditt konto trots att de är godkända och visas under Behandling i 24SevenOffice - kolla godkänningsöversikten i din internetbank. Om betalningen inte syns för godkännande rekommenderar vi att du kontaktar vår kundtjänst för ytterligare felsökning.