Hur attesterar jag resor och utlägg?

Här kommer vi att gå igenom hur du som chef eller attestant attesterar resor och utlägg som skickats in av anställda genom egenrapportering.

Denna funktion är tillgänglig för chefer som har behörighet som lönebeviljare på huvudnivå eller organisationsnivå för anställda/chefer i lönesystemet.

Det är möjligt att attestera både via mobil och desktop, men det rekommenderas att använda webben på grund av skärmstorleken.

1. Gå till fliken "Attest" i menyn. Standardfiltreringen är inställd på "Skickat för godkännande".

2. För mer information, klicka på pilarna. Du kan även hålla musen över dokumentet för att se det fysiska kvittot.
  3. Klicka på "Ändra bokföring" om du behöver ändra eller justera konto, moms eller belopp.

4. Markera resan, utgiften eller körningen och välj antingen att avvisa eller godkänn. Om du avvisar måste du ange en anledning. Statusen på posten ändras till avvisad och blir synlig för anställda med avvisad status. De måste göra korrigeringar och skicka in det igen för godkännande.
  5. Godkänn. När statusen ändras från "Skickat för godkännande" till "Godkänt" kommer administratören eller löneansvarig att se det i lönesystemet och kan sedan överföra det som löneposter för löneutbetalningen.
  6. Alla händelser eller ändringar av status och andra viktiga fält loggas automatiskt. Loggen kan ses av alla anställda/användare för de element de har åtkomst till. För att se historiken för ett element, klicka på statusikonen i attestbilden eller på undermenyn med tre prickar.