Hvordan attesterer jeg reise og utlegg?

Her vil vi gå gjennom hvordan du som leder eller godkjenner attesterer reiser og utlegg sendt inn av ansatte fra self-service.

Denne funksjonen er tilgjengelig for leder som har tilgang som lønnsgodkjenner på hovednivå eller organisasjonsnivå for ansatte/leder i lønnsmodulen.

Du kan attestere på både mobil og desktop, men det er anbefalt å gjøre denne funksjonen på web på grunn av skjermstørrelse.

1. Gå til menyvalget Attest. Standard filtrering er “Sendt til godkjenning”

2. Utvid informasjonen ved å trykke på pilene. Du kan også holde musen over dokument for å se den fysiske kvitteringen.
  3. Trykk på endre kontering dersom du har behov for å endre eller justere konto, mva eller beløp.

4. Merk reisen, utlegget eller kjøringen og klikk enten avvis eller godkjenn. Dersom du avviser må årsak legges inn. Status på posten blir avvist og blir synlig for ansatte med status avvist. De må gjøre korrigeringer og sende på nytt til godkjenning.
  5. Godkjenn. Status endres fra “Sendt til godkjenning” til “Godkjent”. Administrator eller lønnsfører vil da få de opp i lønnsmodulen og kan overføre det som lønnsposter til lønnskjøringen.
  6. Alle hendelser eller endringer på status og andre viktige felter blir loggført. Loggen er tilgjengelig for alle ansatte/brukere på de elementene man har tilgang til. Klikk på status ikonet i attest bildet eller på undermeny med 3 prikker for å se historikken på et element.