Hur jag attesterar en faktura

När en faktura har registrerats i mottaget kan du välja att skicka den för godkännande till någon av användarna i företaget. Som attestant kan du sedan ställa in en avisering så att du får besked när det finns nya fakturor att attestera.

Få mer information om hur du ställer in attesteringsaviseringar här.

Du kan även använda widgets på din instrumentpanel för att hålla koll på vad som behöver attesteras för dina olika klienter.

I denna artikel beskriver vi hur du attesterar en faktura.

Attestera faktura
Gå till bokföringsmodulen - attestering.

Som standard visas alla fakturor i attesteringslistan i tabellformat.

1. Dubbelklicka på fakturan du ska attestera.

2. Kontroller den registrerade informationen på vänster sida och jämför den med fakturan i bilden till höger. Om det behövs, lägg till projekt/avdelning som hör till fakturan.

3. På botten av skärmen hittar du alternativen du kan välja mellan. Du kan antingen attestera, avvisa eller vidarebefordra fakturan.

• Attestera: Om du vill lägga till en kommentar när du attesterar, välj "lägg till kommentar" innan du klickar på Attestera.

• Avvisa: För att avvisa en faktura krävs en kommentar.

• Vidarebefordra: Möjlighet att skicka vidare eller attestera och skicka vidare fakturan. Välj mottagaren från listan och välj sedan alternativet för vidarebefordran eller attestera och vidarebefordra.

När du har gattesterat/avvisat en faktura, kommer du automatiskt att fortsätta till nästa faktura i din attestationslista. Du kan också bläddra igenom fakturorna med pilarna längst upp till vänster.