Hur man importerar anläggningstillgångar

Här går vi igenom hur du kan importera anläggstillgångar.

För att kunna importera tillgångar in i anläggningsmodulen måste vissa regler följas för att de ska läggas in korrekt i vår anläggningsmodul.

1. Spara excelfilen som "CSV UTF-8 (kommaseparerad)".
  2. Belopp med decimaler ska anges med punkt, till exempel 100.10.
  3. Här är en sammanfattning av valideringsreglerna nedanför.

För att kunna importera, gå in via de tre punkterna på höger sida och välj sedan Importera.

Innan du lägger till den önskade CSV-filen, se till att avdelningar/projekt/redovisningskonton redan är etablerade i företaget. Annars kommer du att få felmeddelanden om vad som behöver åtgärdas.

På fliken för tidigare importer kan du se tidigare importar, här kan du ladda upp de CSV-filer som användes eller ta bort/ångra importer. Observera att du inte kan ångra en import i efterhand om du har bokfört något på någon av tillgångarna i själva importen. I så fall måste du eventuellt ångra all bokföring och ta bort tillgångarna manuellt.

Regler för att validera själva Excelfilen

Exempelfil för valideringsregler

Exempelfil för import

Här kan du hämta en exempelfil för att importera tillgångar i anläggningsmodulen.

Exempelfil