Hur man skapar en ny produktkategori

Produktkategorier gör det enkelt att få en bra översikt över produkterna man har. Nya produktkategorier kan enkelt skapas från produktmodulen. Här visar vi dig hur.

För att skapa en ny kategori går du till Administration -> Kategorier i menyn till vänster i produktmodulen.

Ny kategori

Klicka på den blå knappen "Ny kategori"

Skärmbild 2024-02-08 132655

Då visas ett fönster där du lägger till namnet på kategorin. Klicka sedan på "Spara".

Skärmbild 2024-02-08 141346

Klicka på de tre punkterna till höger och välj "Redigera".

Skärmbild 2024-02-08 141449

I fliken Bokföring kan du åsidosätta vilket konto de olika typgrupperna ska riktas mot genom att klicka på "Överstyr bokföringskonto" och sedan välja bland de olika kontona i dropdown menyerna. Klicka sedan på spar symbolen till höger om varje rad.

Skärmbild 2024-02-08 142140

Underkategori

Du kan skapa en underkategori genom att klicka på de tre prickarna och välja "Ny underkategori".

Skärmbild 2024-02-08 143220

Då visas ett fönster där du på samma sätt som med kategorin ger underkategorin ett namn.

Med de tre punkterna vid varje kategori/underkategori har du också möjlighet att ändra, flytta och ta bort kategorin/underkategorin.

Skärmbild 2024-02-08 143611