Hur man skapar produkter från fakturamodulen

Här visar vi hur du kan skapa nya produkter för användning vid fakturering

Börja med att gå till Fakturering - Orderhantering - Produktsök - Ny Arodukt.
Här fyller du i den nödvändiga informationen och nedanför förklaras vad de olika beskrivningarna betyder:

• Produkt nr: detta väljer nästa tillgängliga produktnummer och behöver inte fyllas i.
  • Namn: obligatoriskt fält med namnet på produkten
  • Inpris: priset du köper varan för
  • Pris: priset du säljer varan för
  • Lagerstyrd: här väljer du om produkten ska lagerstyras eller inte.
  • I lager: här skriver du in antalet du har av produkten i lager.
  • Beskrivning: beskrivning av produkten
  • Grupptyp - Kredit försäljning: Använd standard, eller markera detta alternativ för att välja konto som fakturan ska bokföras mot.
  • Produktkategori: Välj en kategori där produkten ska placeras, eller markera för att skapa en ny. Skriv sedan in namnet på den nya kategorin.

Ifall du ska skapa en produkt utan moms måste du välja ett konto som går mot en momskod utan avgift här.

Skärmbild 2024-03-12 170734