Hur avslutar man tillgångar?

I denna hjälpartikel beskriver vi hur du kan avsluta en tillgång när den är helt avskriven.

Hur avslutar man en tillgång?

När ett tillgång är helt avskriven kan det hända att du har kvar 2 öppna poster i balansräkningen, till exempel:

D1200 – 36.000
K1201 – 36.000

Därför har vi inkluderat alternativet "Sluttför" på anleggskortet, vilket kommer att balansera dessa två konton och markera denna tillgång som avslutad i modulen.

För att avsluta en tillgång, klicka på tillgångskortet.
Under fliken detaljer kommer du att se knappen för avslut längst ner.

Ett fönster visas med information om att balanskontona kommer att balanseras och du klickar på "Ja".

Om tillgången är inställd på manuell bokföring kommer du nu att se en bunt i bokföringen som du kan bokföra.

När en tillgång är avslutad visas den som avslutad i layouten, och denna kolumn kan väljas eller exkluderas.

Hur avslutar man flera tillgångar samtidigt?

Det finns möjlighet att avsluta flera tillgångar samtidigt.
Navigera till inställningarna i anläggningsregistret.

De tre prickarna > Inställningar > Slutför

När du är i inställningarna för anläggningsregistret kan du markera en eller flera tillgångar och välja att avsluta dem. Därefter kommer de att bokföras baserat på inställningarna för varje tillgång, antingen manuellt eller direkt. Vid manuell bokföring kommer du att se en bunt i bokföringen som måste bokföras för att registreras i redovisningen.