Hvordan sluttføre eiendeler?

I denne hjelpeartikkelen beskriver vi hvordan du kan sluttføre en eiendel, når den er ferdig avskrevet.

Hvordan sluttføre en eiendel?

Etter at et anlegg er helt ferdig avskrevet så sitter du muligens igjen med 2 åpne poster I balansen, eksempelvis

D1200 – 36.000
K1201 – 36.000

Derfor har vi lagt til alternativet «Sluttfør» på selve anleggskortet som vil
utligne disse to kontoene samt setter dette anlegget som et avsluttet kapittel I modulen.

For å sluttføre en eiendel klikker du deg inn på eiendelskortet.
I fanen detaljer vil du se knappen sluttfør i bunnen.

Du får da opp et vindu med info om at du vil utligne balansekontoene og klikker JA

Om eiendelen er satt til manuell bokføring vil du nå ha en bunt i bokføring som du kan bokføre.

Etter at et anlegg er sluttført så fremkommer den som sluttført I layouten, denne kolonnen kan velges eller utelates.

Hvordan sluttføre flere eiendeler?

Du har mulighet til å sluttføre flere eiendeler samtidig.
Går til innstillinger i anleggsregisteret.

De tre prikkene > innstillinger > Sluttfør

Her kan du huke på en eller flere eiendeler og velge sluttfør. De vil da bokføres ut i fra hva som er satt på eiendelen, manuell eller direkte bokføring.
Ved manuell bokføring vil du ha en bunt i bokføring som må bokføres for å bli registrert i regnskapet.