Hur tar jag bort historiken i webbläsaren?

Ofta kommer de att hjälpa till att rensa webbläsarens historik och kakor när man upplever problem med systemet. Här går vi igenom stegen för att rensa webbläsarens historik.

Bläddra ned till den webbläsare som du använder.

Google Chrome

Klicka på symbolen bredvid webbadressen och gå till webbplatsinställningarna.

Välj att ta bort all data. Detta raderar endast historiken för den webbplats du befinner dig på.

Skärmbild 2024-02-26 142946

Skärmbild 2024-02-26 143212

När detta är gjort stänger du webbläsaren och startar om den igen.

Microsoft Edge

Klicka på de tre punkterna högst upp i det högra hörnet och välj historik.

Skärmbild 2024-02-26 143725

Klicka på soptunnan uppe till höger.

Skärmbild 2024-02-26 143945

Då kommer du till en ny sida. Välj tidsintervallet "All tid" och markera de fyra översta rutorna. Avmarkera eventuellt de andra. Välj sedan "Rensa nu".

Skärmbild 2024-02-26 144310

När detta är klart stänger du webbläsaren och startar om den igen.

Firefox

Klicka på de tre prickarna längst upp till höger och välj "Historik".

I historiken väljer du "Rensa senaste historik".

Du väljer sedan "Allt" och markerar kryssrutan för cookies och cacheminne för webbplatser.
Klicka på OK.

När detta är klart stänger du webbläsaren och startar om den igen.

Internet explorer

Här klickar du på det lilla kugghjulet högst upp till höger. Välj säkerhet och sedan radera webbhistorik.

Markera de fem översta rutorna och välj radera.

När detta är klart stänger du webbläsaren och startar om den igen.