Importfält för att uppdatera existerande kunder

För att importera måste alla kolumner formateras som text i Excelarket. Om detta inte görs löper du risken att data inte importeras till 24SevenOffice.

Hur du importerar kan du läsa här.

Du har möjligheten att inkludera radbrytningar i adresser som importeras genom importguiden. För att lägga till radbrytningar, ange <br> eller <BR> i adressen där du vill ha radbrytningen, och taggen kommer att ersättas med en radbrytning under importprocessen.

Fält som för närvarande kan inkludera radbrytningar är:

Kundimport:

CompanyVisitStreet

CompanyPostStreet

CompanyInvoiceStreet

CompanyDeliveryStreet

Importfält

Förklaring

CompanyName

Kundens namn eller efternamn vid uppdatering av privatkunder

CompanyGovNo

Organisationsnummer

CompanyNickname

Företagsnamn

CompanyPhone

Telefonnummer

CompanyMobile

Mobiltelefonnummer

CompanyFax

Faxnummer

CompanyEmail

E-postadress

CompanyInvoiceEmail

E-postadressen för fakturor som finns under fliken Inställningar på kund/leverantörskortet.

CompanyCountry

Land

CompanyPostStreet

Postadress

CompanyPostPostcode

Postnummer

CompanyPostPostarea

Postort

CompanyPostCity

Post stad

CompanyPostState

Post län

CompanyVisitStreet

Besöksadress (detta används för adressen till privatkunder)

CompanyVisitPostcode

Postnummer för besöksadressen (används för postnummer till privatkunder)

CompanyVisitPostArea

Besöksort (används för postort till privatkunder)

CompanyVisitCity

Besöksstad

CompanyVisitState

Besökslän

CompanyInvoiceName

Namn på fakturan (om det ska vara något annat än kundens namn)

CompanyInvoiceStreet

Faktura adress

CompanyInvoicePostCode

Faktura postnummer

CompanyInvoicePostArea

Faktura postadress stad

CompanyInvoiceCity

Faktureringsadress

CompanyInvoiceState

Faktureringsregion

CompanyInvoiceCountry

Fakturaadress land

CompanyDeliveryStreet

Leveransadress

CompanyDeliveryPostCode

Leveranspostnummer

CompanyDeliveryPostArea

Leveransadress ort

CompanyDeliveryCity

Leveranspostnummer

CompanyDeliveryState

Leveransfylke

CompanyDeliveryCountry

Land för leveransadressen

CompanyOwner

Företagets ägare/ansvarig. För att ange denne måste du först skapa den anställde i systemet och sedan använda den anställdas ID i detta fält. För att hitta ID:n går du till modulen Administration – Anställda och under fliken Anställningsinställningar på den anställdes kort.

CompanyIndustry

Bransch. Använd bransch-ID som du hittar genom att gå till modulen Administration - Inställningar - CRM och Branscher.

CompanyStatus

Statusnamn, inte ID

CompanyIdAlternative

Alternativt kundnummer. Detta fält hittas under fliken Tilläggsinfo på kund/leverantörskortet.

CompanyUseFactoring

Om kunden ska använda factoring, ange 1 annars 0.

CompanyInvoiceMethod

Faktureringsmetod. Vid faktureringsmetod kan du använda den text som finns under inställningarna eller ID-numren.
Översikt över ID-nummer:
0: Använder standard faktureringsmetod.
1: Skriv ut faktura
2: Skicka via Email
3: Skicka via eFaktura

CompanyCustomerLedger

Kundreskontranummer.

CompanySupplierLedger

Leverantörsreskontranummer.

CompanySupplierAccountDebet

Debiteringskonto som är konfigurerat under Leverantörsinställningar på fliken Inställningar.

CompanySupplierAccountCredit

Kontonummer för kredit som finns under Leverantörsinställningar på fliken Inställningar.

CompanyPaymentTime

Betalningstid

CompanyPaymentTimeSupplier

Leverantörsbetalningstid

CompanyDiscount

CompanyUsePrice

Prislistan som kunden ska använda. Ange namn eller ID för prislistan.

CompanyProfit

Resultat (Ekonomisk)

CompanyTurnover

Vinst (Ekonomisk)

CompanyNrOfEmp

Antalet anställda på företaget

CompanyWebsite

webbplatsadress

CompanyNote

Vid import av filer med noteringar som är längre än 255 tecken, se till att den första raden i importfilen innehåller en notering som är längre än 255 tecken. Om detta inte görs kan importen begränsa noteringsfältet till nvarchar(255), vilket resulterar i att längre noteringar klipps vid 255 tecken.

CompanySupplier

Avgör hur företaget ska visas i systemet. Värdet 0 innebär kund och värdet 1 innebär både kund och leverantör.

CompanyInvoiceReferenceNo

Fakturareferens

CompanyGlnNumber

GLN nummer

CompanyTypeOfSale

Namn eller ID för produktgruppen

CompanyDeliveryMethod

Leveranssätt

CompanyInvoiceLanguage

Fakturaspråk

CompanyCurrency

Valuta