Importfält för verifikationsjournal

Alla kolumner som ska importeras måste formateras som text i Excelarket. Om detta inte görs löper du risken att data inte importeras till 24SevenOffice.

Lär dig hur du importerar och använder importguiden i denna artikel.

Verifikationsjournal – obligatoriska fält
Importnamn Förklaring
TransactionType Nr på verifikationsaeten hittar du under Bokföring -> Inställningar -> Bilagsarter.
TransactionNo Verifikationsnummer
Date Verifikationsdatum (i format DD.MM.ÅÅÅÅ)
Account Konto (nr)
Amount Belopp. Decimaltecknet kan vara antingen komma eller punkt. Krediten anges med ett minusbelopp.
VatCode Momskod

Verifikationsjournal – valfria fält
Importnamn Förklaring
CustomerId Kundnummer
BankAccount Bankkontonummer
InvoiceNo Fakturanummer
DueDate Förfallodatum (i format DD.MM.ÅÅÅÅ)
Project Projektnummer
Department Avdelningsnummer
Period Period (numret på perioden)
OCR OCR-nummer
Comment Kommentar
Currency Valutakoden/ID:n hittar du under Bokföring -> Inställningar -> Valutor.
ForeignAmount Belopp i utländsk valuta. Decimaltecknet kan antingen vara en komma eller en punkt. Kredit anges med ett minusbelopp.

Ytterligare information om Currency och ForeignAmount:

• Om det finns både belopp i utländsk valuta och lokal valuta (inklusive valutakod) i importfilen, kommer importen att beräkna valutakursen mellan dessa två belopp istället för att använda valutakursen som är inställd i 24SevenOffice.
  • Om endast belopp i utländsk valuta (och valutakoden) finns tillgängligt kommer valutakursen som är inställd i 24SevenOffice att användas för att beräkna det lokala beloppet.
  • Om endast det lokala beloppet (och valutakoden) finns tillgängligt kommer valutakursen i 24SevenOffice att användas för att beräkna det utländska beloppet.

Ytterligare information om Egendefinierade dimensioner:

Om du har lagt till egna dimensioner i ditt företag, kan de också importeras i verifikationsjournalen. Se till att kolumnrubriken är namnet på den egendefinierade dimensionen du har skapat. Då kommer systemet att känna igen den.

Innan själva importprocessen påbörjas, kommer du att få en översikt över den data som ska importeras.

Klicka sedan på "Kontrollera data". Då kommer följande kontroller att utföras:

• Bokföringskonto. Om det finns en konto där, måste du kontrollera om den verkligen existerar. Om kontot ligger inom intervallet 1500 - 1529 eller 2400 - 2429, måste du också kontrollera om det finns ett kundnummer kopplat till det.
  • Kundnummer. Verifierar att det verkligen finns en registrerad kund med detta kundnummer.
  • Projekt. Verifierar att projektet finns i systemet.
  • Avdelning. Verifierar att avdelningen finns i systemet.

Övriga uppgifter kontrolleras inte automatiskt och måste granskas manuellt.

Om det finns flera fel i importfilen måste de rättas till i filen och sedan importeras på nytt efter korrigering.

Om det inte finns några fel i importfilen, klicka på knappen för att importera filen.

När informationen importeras kommer den att visas som en grupp i Bokföring och måste sedan bokföras därifrån. Gruppdagens datum bestäms utifrån verifikationsdatumet för den översta verifikationsraden.

Verifikationer kan redigeras i Bokföring innan de bokförs.

Ytterligare information om användning av 'Bokför direkt':

Det är viktigt att komma ihåg att välja 'Bokför direkt' när du importerar huvudboken med både transaktioner på 27** konton och momsnummer på radnivå.

Om du inte kryssar i rutan 'Bokför direkt', kommer systemet att räkna ut momsen baserat på nettobeloppet och lägga till den momslinje som redan finns i filen. Detta kan resultera i en dubbel momsberäkning.