Kom igång med bank

Vi går igenom vad du behöver tänka på när du ska komma igång med bank i 24SevenOffice.

För att komma igång med bankmodulen finns det 5 steg du måste gå igenom:

Tillgång till bank
  1. För att kunna använda bankmodulen måste du ha åtkomst till paketen i användaradministrationen som kallas Bank. Där kan inställningar göras för vilka behörigheter du ska ha i bankmodulen.

Skärmbild 2024-01-18 164826-1

Klicka på Personer -> Välj användaren som ska uppgraderas -> -> Ändra

Skärmbild 2024-01-18 170422

Under tilläggspaket hittar du Bank, lägg till den och klicka på Spara längst ner på sidan.
    Skärmbild 2024-01-19 084456

Behöver du mer hjälp med behörigheter, se här: Behörigheter
    1. Om du bara behöver åtkomst till exempelvis utbetalning eller inbetalning, kan detta anpassas genom att klicka på Anpassa behörighet. Du kommer då få upp ett nytt fönster till höger där du kan administrera detta.Skärmbild 2024-01-19 085530
    2. Om du inte har åtkomst till användaradministrationen, kontakta er administratör eller kundtjänst så hjälper de dig.
  1. Beställ bankavtal
    Du upprättar ett bankavtal under Bank --> Administration --> Avtal.

Skärmbild 2024-01-19 090105

När du upprättar bankavtalet kan du själv bestämma vilka filer som ska inkluderas: utbetalningar, inbetalningar och/eller avstämning. När avtalet har godkänts av både banken och 24SevenOffice kommer det att markeras i grönt. Se mer om konfigurationen av bankavtalet här: Upprätta bankavtal

2. Sätt upp alla inställningar
    Upprätta rätt konton för agio, disagio, bankavgifter och standardavrundningskonto

Skärmbild 2024-01-19 093024

3. 2-faktor autentisering via SMS
    För att kunna signera betalningarna i bankmodulen måste du genomgå två steg
    1. För att lägga till ditt telefonnummer på din profil, gå till användarikonen i det högra hörnet --> Profil.

Skärmbild 2024-01-19 093918Skärmbild 2024-01-19 094950

Därefter ändrar du kontoinformationen och ställer in det inlagda telefonnumret (med landskod) som standard.

Skärmbild 2024-01-19 101023

2. För att lägga till telefonnummer under "Säkerhet" i inställningarna, öppna denna åtkomst under användaradministration på samma sätt som vi öppnade 1. Tillgång till bank. Under dina egna åtkomster kommer vi att anpassa inställningar för användaradministration

Skärmbild 2024-01-19 102645

Vi får en meny på höger sida under användaradministration där vi måste aktivera "Admin: Godkänn telefonnummer".

Skärmbild 2024-01-19 103018

Banksignering finns i huvudmenyn under Administration - Inställningar

Därefter Företagsinställningar - Banksignering

Skärmbild 2024-01-19 105143

I det nya fönstret klickar du på Ny och lägger till samma telefonnummer som du har i din profil.

Skärmbild 2024-01-19 105536

Telefonnumret ska innehålla +46 och inga mellanslag.
  4. Anpassa din dashbord

Om du vill göra ändringar i storlek, visualisering, tidsintervall eller färger, klicka på pennan längst upp till höger. och sedan kugghjulet på respektive widget. OBS! När du ändrar en instrumentpanel som inte tillhör dig måste du skapa en kopia av den.

Alla våra instrumentpaneler är mobila och tablet-vänliga. Om du vill ha en annan vy på olika plattformar klickar du på den plattform du vill använda och redigerar som tidigare beskrivet.

Tips: Hitta bra dashboard som andra användare har använt genom att klicka på och därefter . Då kommer du att kunna se dashboard som andra användare har skapat.

Skärmbild 2024-01-19 114739