Kom igång med uppgifter från 24SevenOffice.

Här är en guide om hur du registrerar tid på uppgifter från 24SevenOffice i Busy.

Skapa projekt Busy

Börja med att skapa projektet från Busy's projektwebbplats.

Markera alternativet "Uppgiftsbaserat projekt".

Klicka på "Spara" och du kommer att omdirigeras till sidan för projektet.

Lägg till arbetsroller och projektmedlemmar i Busy

Lägg till olika arbetsroller

När du använder uppgiftskoppling med 24SevenOffice är det lättast att välja alla arbetstyper och låta detta styras detaljerat från uppgifterna i 24SevenOffice. Tryck på "Hantera arbetstyper" för att lägga till arbetstyper i projektet.

För att välja alla arbetstyper markerar du rutan bredvid "Namn", markerad på bilden nedan. Tryck sedan på "Spara".

Välj projektet som öppet eller lägg till medlemmar

Nu väljer du vem som ska kunna föra tid på projektet. I 24SevenOffice är ett projekt som standard inställt på "Öppet - tillgängligt för alla", och det enklaste är att också ställa in detta i Busy när du använder uppgiftskoppling mot 24SevenOffice. Ställ in projektet som "Öppet" under "Inställningar" inne i projektet, som visas på bilden nedan. Om du önskar mer kontroll kan du först lägga till de personer som ska kunna föra tid på uppgifterna i Busy, och sedan i 24SevenOffice.

Skapa och anpassa uppgifterna i 24SevenOffice

Du hittar det nya projektet snabbt genom att klicka på "Visa projektet i 24SevenOffice".

På projektets sida i 24SevenOffice har du möjlighet att skapa och hantera uppgifterna precis som du önskar. Koppla projekten till arbetsroller som du har definierat i Busy. Om projektet inte är öppet för alla, kan du även välja vilka medarbetare som får föra tid på uppgifterna.

Importera uppgifterna till Busy

1. I Busy börjar du med att trycka på fliken för uppgifter uppe till höger på projektets sida.

2. Klicka på "Hämta projektuppgifter" för att få de senaste uppdateringarna av uppgifterna i projektet. Detta görs även automatiskt en gång om dagen.

Registrera tid i projektuppgifterna

Nu kan teammedlemmarna börja föra tid på uppgifterna.

Välj först projektet och sedan vilken uppgift som har utförts. Om uppgiften är klar kan du klicka på "Markera som färdig". Då kommer uppgiften att få statusen "Fullförd" både i Busy och i 24SevenOffice.

Du kommer även att få insikt i tidsanvändningen för uppgiften. Detta inkluderar tidigare registrerad tid och visar den totala tidsanvändningen efter att timmen har sparats. Om du har uppskattad tid för uppgiften kommer detta att visas bredvid tidsanvändningen.

Tryck på "Spara" för att slutföra tidregistreringen för uppgifterna.

Ta fram rapporter för tidsåtgång

För att se tidsanvändning på uppgifter kan du gå till Rapporter -> Rapporter och växla visning till "Projekt / Uppgifter". Då kan du expandera raderna för att se uppgifterna som är registrerade per projekt. Du kan också växla det övre visningslaget till användare så att du kan se vem som har arbetat på de olika uppgifterna.