Kom igång med fakturering

I den här hjälpartikeln kommer vi att presentera vilka steg du behöver ta och vilka inställningar du måste konfigurera för att komma igång säkert med fakturering i 24SevenOffice.

Fakturering i 24SevenOffice är ett komplett och användarvänligt verktyg. Du får bland annat:

• Allt i ett system
  • Ett användarvänligt faktureringsprogram med automatisering av hela faktureringsprocessen.
  • Full översikt över fakturering och inbetalningar i en lösning.
  • Färdigintegrerad med alla banker.
  • Anpassa fakturamallar efter företagets behov.

När du har öppnat 24SevenOffice ska vi gå in i fakturamodulen för första gången. Här kommer ett fönster att öppnas, där du måste fylla i viktig information om ditt företag.

När du har fyllt i denna information kommer du att få en bock i rutan "Nödvändig information".

Skärmbild 2024-01-18 161530

Kom ihåg! Innan du fakturerar för första gången är det viktigt att gå igenom några punkter och se till att all information och inställningar är korrekta. Du hittar inställningarna för fakturamodulen under Fakturering -> Inställningar.

Börja med att gå igenom ordreinställningar och distributionsinställningar.

1. Granska att informationen på utgående faktura är korrekt för ditt företag.
  2. Se till att alla inställningar för öreavrundning, betalningstid, fakturagebyr etc. är korrekt inställda.
  3. Kontrollera att order- och fakturamallarna ser ut som du önskar.
  4. Granska det standard distributionsflödet eller skapa ditt eget.

Inställningar

Under "Inställning" ställer du in vilka fält du vill ha tillgängliga när du skapar order/faktura, så att faktureringen blir så effektiv som möjligt.

Du kan skapa olika inställningar och välja om de bara ska vara tillgängliga för dig eller för hela företaget.

Ordrefält är fälten som ligger i toppfältet och används för att koppla mot det företag du ska fakturera, medan orderlinjefält är kopplade till varulinjenivå.

För att lägga till eller ta bort fälten använder du drag and drop, detta gäller både för ordrefält och orderlinjefält.

Inställningen du vill ha som standard får en markering på höger sida.

Förutom att inställningar och konfiguration måste vara inställda som du vill, är det viktigt att du:

1. Lägger in kunder och leverantörer, antingen genom att använda import eller manuellt.
  2. Lägger in produkter, antingen genom att importera produkter och produktkategorier eller genom att göra det manuellt från produktsidan eller ordersidan.
  3. Ställ in räkenskapsåret under Bokföring - Inställningar - Räkenskapsår och perioder - klicka på "+ Ny" och lägg till startdatum och slutdatum. Granska även kontoplanen, om du behöver en anpassad kontoplan kan den importeras.