Fakturering

Kom i gang med fakturering

I denne hjelpeartiklen vil vi presentere hvilke steg du må gjennomføre, og innstillinger du må sette opp, for å komme trygt i gang med fakturering i 24SevenOffice.

Fakturering i 24SevenOffice er et komplett og brukervennlig verktøy. Du får blant annet:

• Alt i ett system
  • Et brukervennlig fakturaprogram med automatisering av hele faktureringsprosessen
  • Full oversikt over fakturering og innbetalinger i en løsning
  • Ferdig integrert mot alle banker
  • Skreddersy fakturamaler etter bedriftens behov

Når du har åpnet 24SevenOffice skal vi gå inn i fakturamodulen for første gang. Her vil det åpnes et vindu, hvor du må fylle inn viktig informasjon om ditt firma.

Når du har fylt ut denne informasjonen, vil du få en avhukning på boksen “nødvendig informasjon”.

Husk! Før du fakturerer for første gang, er det viktig at du går igjennom et par punkter og ser til at alt av informasjon og oppsett har blitt korrekt. Du finner innstillinger for fakturamodulen under Fakturering -> innstillinger

Start med å gå igjennom ordreinnstillinger og distribusjonsinnstillinger.

1. Se over at informasjonen på utgående faktura blir riktig for ditt firma.
  2. Se til at alle innstillinger for øreavrunding, betalingstid, fakturagebyr etc. er i orden
  3. Sjekk at ordre- og fakturamaler ser riktig ut etter ditt ønske.
  4. Se over standard distribusjonsløp eller sett opp ditt eget.

Oppsett

Under “oppsett” setter du opp hvilke felter du ønsker å ha tilgjengelig når du skal opprette ordre/faktura, slik at faktureringen skal bli mest mulig effektiv.

Du kan lage ulike oppsett, og du kan velge om de kun skal være tilgjengelig for deg eller for hele bedriften.

Ordrefelter er feltene som ligger i toppfeltet og brukes for å koble mot selskapet du skal fakturere, ordrelinjefelter er koblet mot varelinjenivå.

For å legge til eller fjerne feltene bruker du drag and drop, dette gjelder både for ordrefelter og ordrelinjefelter.

Oppsettet du ønsker skal være standard får en avhukning på høyre side.

I tillegg til at innstillinger og oppsett må være satt opp slik du ønsker, er det viktig at du:

1. Legger inn kunder og leverandører, enten ved hjelp av import eller manuelt
  2. Legger inn produkter, enten ved hjelp av import av produkter og produktkategorier eller ved å gjøre det manuelt fra produktbildet eller ordrebildet
  3. Sett opp regnskapsår under Regnskap - Innstillinger - Regnskapsår og perioder - trykk på “+ Ny” og legg til oppstartsdato og sluttdato. Se også over kontoplanen, om du har behov for egendefinert kontoplan kan dette importeres