Kom igång med anläggningsregister

Anläggningsregistret används för att registrera tillgångar och skapa den redovisningsmässiga livscykeln för tillgångarna i företaget. Det innebär att göra beräkningar och bokföra avskrivningar.

1. Det första du bör göra när du ska komma igång med Anläggningsregistret är att gå till "Inställningar".
    Skärmbild 2024-01-18 113555
  2. Kategorier
    Här kan du skapa egna kategorier och ha upp till 2 underkategorier per kategori. Dessa kan du tilldela till tillgångarna i förväg och i efterhand. Kategorier är användbara för att kategorisera tillgångarna och kan också användas för förbättringar. Då placerar du tillgångar och förbättringar under samma kategori och nivå. Detta kan senare filtreras och visas i PDF-rapporten.
    Skärmbild 2024-01-18 113749
  3. Typ
    Här kan du lägga till olika typer av tillgångar.
    Skärmbild 2024-01-18 113836
  4. Bokföringsmetod
    Bokföringsmetod är företagets inställningar för bokföringsmetod. Detta kommer att vara standard för alla nya tillgångar som skapas, men det går också att ändra detta per tillgång på anläggningskortet.
    Skärmbild 2024-01-18 114245
  5. Försäljning
    Här ställer du in försäljningskonto. Det finns ett förslag, men det förutsätter att kontona är etablerade i företaget. Du kan också lägga till egna konton men se till att de har korrekt moms-kod. Vi rekommenderar att ni skapar/använder de konton som vi har föreslagit.
    OBS! Vid skapandet av ett nytt konto i kontoplanen kan det ta upp till en timme innan de syns i anläggningsmodulen.
    Skärmbild 2024-01-18 114632
  6. För att lära dig mer om att skapa tillgångar, gå till "Läs mer om Anläggningsregistret".