Kom igång med Dashboard

Dashboard är den första sidan du ser när du loggar in på 24SevenOffice. Detta är en funktion avsedd att ge en översikt över företagets nyckeltal i realtid på ett enkelt sätt. Nedan är en guide om hur du kan komma igång med Dashboard.

Artikeln du för närvarande läser genomgår för närvarande ombyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utvidga vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest aktuella informationen möjligt.

Dashboard är det första du ser när du loggar in på 24SevenOffice. För att återvända till dina dashboards trycker du på 24SevenOffice-logotypen i det övre vänstra hörnet. Dashboard är en funktion avsedd att ge en översikt över företagets nyckeltal. Det ger dig möjlighet att visualisera relevant information i realtid och på ett enkelt sätt. Nedan följer en guide om hur du kan komma igång med Dashboard i 24SevenOffice.

Identifiera dina nyckelindikatorer (KPIer)

Innan du börjar konfigurera en instrumentpanel är det viktigt att definiera vilka nyckelindikatorer du vill övervaka. Dessa kan vara ekonomiska, operationella eller strategiska indikatorer som är relevanta för ditt företag. Några vanliga KPI:er inkluderar försäljningsintäkter, bruttomarginal, kostnader, lagerhållning, kundnöjdhet och leveransprestanda.

Välj en Dashboard-mall eller skapa en helt ny Dashboard

24SevenOffice har ett antal Dashboardmallar som du kan välja mellan. Dessa mallar ger en grundläggande layout och widgets för att visualisera dina KPI:er. Välj en mall som passar bäst för dina behov och önskemål. För att skapa en ny Dashboard går du till Dashboarden i navigeringsmenyn och klickar på "+ Dashboard" uppe i det högra hörnet.

Anpassa din Dashboard

När du har valt en mall eller skapat en ny kan du börja anpassa din Dashboard genom att lägga till och ta bort widgets. Flera av widgets kan visas på olika sätt. Se till att du väljer de rätta widgetsen för att presentera dina KPI:er på ett tydligt och enkelt sätt.

Lägg till datakällor.

För att importera data till din instrumentpanel måste du lägga till datakällor. 24SevenOffice har ett antal datakällor som du kan koppla till, inklusive redovisningsdata, CRM-data och projektdata. Anslut till de datakällor som är relevanta för dina KPI:er.

Bygg och anpassa widgets.

När du har lagt till datakällor kan du börja bygga och anpassa widgets. Välj en widgettyp som passar bäst för dina data och lägg till de nödvändiga inställningarna. Du kan även anpassa färger, typsnitt och storlekar för att presentera din data på ett tydligt och enkelt sätt som passar dig.

Dela din Dashboard

När du har konfigurerat din Dashboard kan du dela den med andra användare i ditt företag. Detta möjliggör samarbete och förbättrad kommunikation om affärsdata och KPI:er.

Sammanfattningsvis ger 24SevenOffice dig enkelt tillgång för att konfigurera en Dashboard för att övervaka och analysera affärsdata och KPI:er.