Kom igång med den nya förenklade faktureringen

Vi går igenom hur du kommer igång med förenklad fakturering i 24SevenOffice. Företag som inte behöver orderhantering och lagerstyrning kan nu fakturera på ett mer effektivt sätt med hjälp av en ny och uppdaterad faktureringslösning.

Hur kommer jag igång?

Aktivering av nya lösningen:

• Gå till Fakturering och därefter Enkel fakturering [NY]
  • Under detta menyval hittar du en informationsida och en knapp där du aktiverar lösningen i din klient.
    Skärmbild 2024-01-18 120352

Observera att lösningen för närvarande ENBART låter dig skapa utkast, fakturor och kreditnotor. Vi rekommenderar företag som behöver en orderprocess innan fakturering att avvakta med aktivering tills vidare uppgraderingar har genomförts.

Avaktivering av den nya lösningen:

• Lösningen kan avaktiveras igen genom att använda knappen "Avaktivera enkel fakturering" längst ned till vänster i skärmbilden/faktureringsmenyn.

Skärmbild 2024-01-18 130142

Vi brinner för att utveckla lösningar som gör din arbetsdag mer effektiv, och vi vill gärna höra från dig som väljer att avaktivera. Vad är orsaken till att du avaktiverar? Du kommer därför att få en kort fråga direkt i lösningen i samband med avaktivering.

INNAN du börjar med den nya förenklade faktureringen:

• Det är viktigt att öppna Inställningar och konfigurera organisationens namn, organisationsnummer, adress, bankkonto, val av fakturamall, inställning av distributionsmetoder, startnummer för fakturor, etc.
  • Se hjälpartikeln om vilka inställningar du behöver göra för fakturamodulen här samt inställningar för distributionsalternativ här.
  • Överväg också behovet av att i förväg skapa kunder i CRM och produkter i Produktregistret (valfritt).

Ny förenklad fakturering:

Översikt

• I översikten hittar du de senast skapade utkasten, fakturorna och kreditnotorna

Skärmbild 2024-01-18 132642
  • I en kommande uppdatering kommer listan att kunna filtreras baserat på flera kriterier, inklusive kund, referenser och datum.
  • Använd Öppna för att se mer detaljer och öppna redigeringen av en faktura.
    Skärmbild 2024-01-18 132947

Fakturering

I denna vy kan du:

1. Skapa ett nytt utkast
    1. I översikten, använd knappen Ny faktura i övre högra hörnet för att skapa ett nytt utkast.
      Skärmbild 2024-01-18 132642-1
    2. Du väljer kunden som en del av processen. När kunden är vald, sparas utkastet automatiskt i systemet, tillsammans med efterföljande ändringar och tillägg som görs.
  1. Skapa en ny faktura
    1. Följ anvisningarna för att skapa ett utkast

Skärmbild 2024-01-18 140632
    2. Lägg till fakturarader genom att klicka på + Lägg till artikel
    3. När du är klar att fakturera och skicka till kund/mottagare, klicka på Förhandsvisa faktura. Detta öppnar en förhandsvisning av hur fakturadokumentet kommer att se ut för mottagaren, vilket ger dig möjlighet att göra en visuell kontroll av fakturadetaljerna innan dokumentet skickas.

Skärmbild 2024-01-18 141423
    4. Sista steget är att klicka på Skicka faktura för att spara fakturan, bokföra den och skicka den till din kund via den kanal som passar kunden bäst; eFaktura, AvtaleGiro, EHF/PEPPOL, e-post eller automatisk brevpost (AutoPost).

Skärmbild 2024-01-18 142050
  2. Skapa en ny kreditfaktura
    1. I översikten, hitta den faktura du vill kreditnota och klicka på handlingsmenyn till höger om raden/fakturan. Välj sedan Skapa kreditfaktura och följ anvisningarna vidare.
      Skärmbild 2024-01-18 143401