Fakturering

Kom i gang med ny forenklet fakturering

Vi går gjennom hvordan du kommer i gang med ny løsning for forenklet fakturering i 24SevenOffice. Bedrifter som ikke har bruk for ordrebehandling og lagerstyring kan nå fakturere på en mer effektiv måte ved hjelp av en ny og oppdatert fakturaløsning.

Hvordan kommer jeg i gang?

Aktivering av ny løsning:

• Gå til Fakturering og deretter Fakturering [NY]
  • Under dette menyvalget finner du en informasjonsside og en knapp hvor du aktiverer løsningen i din klient.

Merk at løsningen pr nå KUN lar deg opprette utkast, faktura og kreditnota. Vi anbefaler bedrifter som har behov for en ordreflyt i forkant av faktureringen å avvente med aktivering inntil videre oppgraderinger er blitt gjort.

Deaktivering av ny løsning:

• Løsningen kan deaktiveres igjen ved å bruke knappen “Deaktiver enkel fakturering” i nedre venstre hjørne av skjermbildet/faktureringsmenyen.

Vi brenner for å utvikle løsninger som gjør din arbeidshverdag mer effektiv, og ønsker gjerne å høre fra deg som velger å deaktivere - Hva er årsaken til at du deaktiverer? Du vil derfor motta et kort spørsmål direkte i løsningen i forbindelse med deaktivering.

FØR du går i gang med ny forenklet fakturering:

• Det er viktig å åpne Innstillinger og sette opp organisasjonens navn, organisasjonsnummer, adresse, bankkonto, valg av fakturamal, oppsett distribusjonsmetoder, startnummer på faktura etc.
  • Se hjelpeartikkel om hvilke oppsett du må gjøre for fakturamodulen her samt oppsett av distribusjonsinnstillinger her.
  • Vurder også behov for å i forkant opprette kunder i CRM og produkter i Produktregister (valgfritt).

Ny forenklet fakturering:

Oversikt

• I oversikten finner du siste opprettede utkast, faktura og kreditnota.
  • Listen vil i en kommende oppdatering kunne filtreres på flere kriterier, bl.a. kunde, referanser, og datoer.
  • Bruk Åpne for å se mer detaljer og åpne editeringen av en fakura.

Fakturering

I denne visningen kan du:

1. Opprette et nytt utkast
    1. I oversikten, bruk knappen Ny faktura i øvre venstre hjørne for å opprette et nytt utkast.
    2. Du velger kunde som en del av prosessen. Når kunde er valgt, blir utkastet automatisk lagret i systemet, sammen med påfølgende endringer og tillegg som blir gjort.
  1. Opprette en ny faktura
    1. Følg veiledning for opprett utkast
    2. Legg til fakturalinjer ved å klikke på + legg til produkt eller tjeneste
    3. Når du er klar for å fakturere og sende til kunde/mottaker, klikk Forhåndsvis faktura. Dette åpner en forhåndsvisning av hvordan fakturadokumentet vil se ut for mottaker, slik at du har mulighet til å ta en visuell kontroll av fakturadetaljene før dokumentet blir sendt.
    4. Siste steg er å trykke Fakturer og send for å lagre fakturaen, bokføre den, og sende den til din kunde via kanalen som passer kunden best; eFaktura, AvtaleGiro, EHF/PEPPOL, epost eller automatisk brevpost (AutoPost).

2. Opprette en ny kreditnota
    1. I oversikten, finn faktura du ønsker å kreditere og klikk på handlingsmenyen ute til høyre på raden/fakturaen. Velg deretter Krediter faktura og følg anvisningene videre.