Kom igång med e-postmodulen

Ta reda på hur du konfigurerar din e-postkonto i e-postmodulen så att du kan använda e-postintegrationen med CRM eller skicka e-post direkt från CRM-modulen.

E-postmodulen i 24SevenOffice fungerar liknande de flesta andra e-postplattformar. För att använda den måste du lägga till din egen e-postkonto som du får från din e-postleverantör och synkronisera e-posten som finns på servern.

En speciell funktion med e-post i 24SevenOffice är möjligheten att koppla både inkommande och utgående e-post till en företag eller kontakter i CRM, samt till projekt i projektmodulen. På så sätt kan du arbeta i CRM, titta på en kundprofil och se både inkommande och utgående e-post som är kopplade till kunden. Samma gäller för kontakter och projekt.

Hur man lägger till ett e-postkonto

Gå till e-postmodulen - Konto.

1. Klicka på "Skapa ny". Det öppnas ett nytt fönster där du behöver fylla i all information om ditt e-postkonto.
  2. I allmänhet: Här kan du välja om du vill använda POP3 eller IMAP (Vi rekommenderar IMAP). Fyll i resten av informationen om ditt konto.
  3. Serverinställningar: Ange information om servern, ditt användarnamn och lösenord. Denna information erhåller du från din e-postleverantör.
  4. Spara och kontrollera att portar och kryptering är korrekta under avancerade inställningar.
  5. Återvänd till fliken Server och Testa anslutningen.
  6. Konfigurera önskad mappstruktur, inställningar för kvitton och avancerade kontoinställningar om det behövs.

Lösenordet har en maximal gräns på 50 tecken.

Om du ska lägga till en Google-konto måste du även skapa ett app-lösenord. Detta gör du under säkerhetsinställningarna i ditt Google-konto. Det är detta app-lösenord som du kommer att använda vid konfigurering av e-posten.

För ytterligare information om hur du skapar app-lösenord, kan du kolla på den här sidan.: Skapa app-lösenord

För att använda e-postmodulen och fakturamodulen med egendefinierade e-postadresser krävs separata app-lösenord för varje modul. Om du försöker använda samma lösenord för båda kommer det inte att fungera.

Testa uppkopplingen

När du har angett information om ditt e-postkonto under serverinställningarna kan du testa om det är korrekt ifyllt.

För att kunna skicka och ta emot e-post via 24SevenOffice måste detta fungera korrekt. Du kan testa detta genom att trycka på testa anslutningsknappen för både inkommande och utgående server. Om du får ett "ok" så är allt i sin ordning, om du får ett felmeddelande så är det något som behöver åtgärdas.

Om du har valt IMAP som kontotyp, vil vi rekommendera att du går in under fliken Mappar innan du börjar använda e-postmodulen. Där kan du markera de mappar du vill ska synkroniseras med 24SevenOffice och ge dem relevanta funktioner genom att högerklicka på dem.

Ett praktiskt exempel är att högerklicka på mappen "Skickat" och välja "Använd som skickad mapp" för att systemet ska veta var skickade e-postmeddelanden ska placeras.