Kom igång med klientadministration

I denna artikel kommer du att få en introduktion till hur du går in i klientadministrationen och hur du kommer igång med användningen av bland annat klienthantering, användaradministration och fakturering.

I det som kallas "Klientadministration" i 24SevenOffice har du som återförsäljare möjlighet att få totalöversikt över dina kundklienter, samt möjligheten att administrera dem.

1. Från dashboarden i 24SevenOffice väljer du menyalternativet "Administration" och utökar detta. Tryck sedan på "Klientadministration".

2. När du går in i klientadministrationen hamnar du som standard på fliken som heter "Kunder". Här hittar du en komplett lista över kundklienterna som ligger under din återförsäljares paraply. Detta är också platsen där du skapar nya klienter.

3. Från fliken som kallas "Rapporter" kan du hitta fakturagrunnlagsrapporten. Denna innehåller alla dina kundklienter på egna rader, med tillhörande grunduppgifter från den period du har valt. Dessa siffror är också omräknade till de relevanta produkterna och de kostnader som är förknippade med dem.

De övriga flikarna innehåller följande:

Översikt
Här får du fullständig översikt över förbrukning, antal kunder ni har och förfrågningar om tillgång till olika moduler kommer också här. Om ni önskar översikt över priser för de olika tillgångarna finns ett PDF-dokument där.

Anställda

Detta är inte platsen där du administrerar dina anställda, men du får en översikt över alla aktiva anställda, och när du klickar på en anställd ser du vilka klienter den anställda är kopplad till.

Mallar
När du skapar en ny användare i en klient kan du samtidigt lägga till en mall som användaren börjar med. Dessa mallar skapar du själv på din egen Dashboard, och sedan klickar du på Avancerat - Mallar - Dela... - Ge ett namn åt mallen och tryck på Skapa. Då får du en lång mallnyckel. Den klistrar du in under "Mallar".