Kom igång med Produktmodulen

I den här hjälpartikeln kommer du att få en grundläggande förståelse för hur du kommer igång med produktmodulen.

Produktmodulen ger en bra och tydlig översikt över företagets produkter. Här kan man skapa nya produkter. Dessa produkter kan man sedan använda när man skickar ut fakturor eller koppla upp mot tidrapportering för fakturering av timmar. Produktmodulen ger möjlighet att specificera bland annat inköpspris och försäljningspris, prislistor, varubeskrivningar och vilka konton varan ska bokföras mot m.m.

Vill du importera in alla dina produkter? Kolla in vår Importguide

Produkter

Här hittar du produktlistan och möjlighet att göra filtrerade sökningar. Det är också här du skapar nya produkter och gör ändringar på befintliga produkter. Ett nytt produkt kan skapas genom att klicka på "Ny produkt" uppe i högra hörnet.

Inspelning2024-01-23131224-ezgif.com-video-to-gif-converterRapporter

Här hittar du de rapporter som är tillgängliga för produkter.

Produktförsäljning: Denna rapport visar rörelser i lagerantalet för klientens produkter. Det kan exempelvis vara genom utfakturering, varuräkning eller inköp av produkter

Produkter logistik lagervärde: Denna rapport visar lagervärdet för produkterna i lager. Det är också möjligt att gruppera efter produktkategori om det önskas

Produktlogistik: Detta är en flexibel rapport som kan användas till mycket. Här kan man bland annat aggregera på produkter för att se hur mycket man har sålt av en given produkt och vilken täckningsgrad denna produkt har haft under önskad period.

Import/Export

Här hittar du de olika import- och exportalternativen som är tillgängliga för produkter.

Import

Man har möjlighet att importera följande:

Produkt: Denna import kan användas för att skapa nya produkter, men också för att uppdatera befintliga produkter.

Produktkategorier: Denna import kan användas för att importera produktkategorier. Här har man möjlighet att importera många produktkategorier samtidigt.

Prislista: Denna import ger möjlighet att importera prislistor. Prislistor kan användas om man vill att olika kunder ska ha olika priser på samma vara. Importen ger även möjlighet att uppdatera befintliga prislistor.

OBS. Om en kund saknar pris på en produkt vid import sätts den till 0.

Export

Man har möjlighet att exportera följande:

Prislista

Produkt

Dessa exporter används ofta för att göra större ändringar. Här kan man exportera till Excel, göra önskade ändringar och sedan importera tillbaka i systemet.

Du kan enkelt göra procentuella ändringar på en hel produktkategori under Kategorier. Om du vill ändra många produkter med t.ex. en specifik summa, rekommenderar vi att du exporterar produkterna för att sedan importera ändringarna.

Administration

Här har du möjlighet att skapa både prislistor och produktkategorier.