Kom igång med Resa och utlägg

Vi kommer här att gå igenom hur du, som administratör eller löneansvarig i löneavsnittet, aktiverar och ställer in inställningar för att komma igång med resor och utlägg i 24SevenOffice Lön.

1. Gå till Administration -> Inställningar -> Övrigt.
  2. Aktivera Egenrapportering (egenrapportering av anställda) samt Resor och utlägg under Aktivera funktioner. Aktivering av Egenrapportering gör att de anställda har tillgång till resor och utläggsfunktionen när de loggar in i portalen. Aktivering av resor-och utläggsfunktionen gör att det dyker upp en extra flik under inställningar för Resor och utlägg.

Skärmbild 2024-01-23 150903
  3. Gå till fliken Resor och utlägg i inställningarna.
  4. Här ställer du in alla inställningar som är relaterade till resor och utlägg. Aktivera notifieringar vid avvisning och godkännande av resor och utlägg.
  5. Välj vilka satser som ska gälla vid registrering av både traktamenten och kilometerersättning. Detta sätts på övergripande nivå för företaget.

6. Flera utläggstyper finns som standard i modulen. Här kan du ändra namn, ta bort och lägga till utläggstyper som är relevanta för företaget.
  7. Kategorin anger vilka fält som blir tillgängliga för ifylland när en anställd väljer denna utläggstyp. Detta baseras på dokumentationskraven. Du har också möjlighet att ändra obligatoriska fält själv under redigering.
  8. Välj vilket konto utgiften ska bokföras mot och standard momsbehandling för utläggstypen.

Om inte alla anställda ska följa företagets inställningar för satser för traktamenten och kilometerersättning, kan detta justeras individuellt för varje anställd inne på deras anställningskort - under fliken Händelser.