Kom igång med Timmar

För att börja med timregistrering måste vissa saker vara på plats. Här går vi igenom vad du behöver veta.

• Projekt: För att kunna registrera timmar måste du skapa ett projekt att bokföra timmar mot.
      Lär dig mer om hur du skapar projekt
  • Arbetstyper och uppgifter: Arbetstypr skapar du via projektmodulen. Hur du skapar arbetstyper kan du läsa här.
    För att bokföra timmar mot en uppgift måste denna uppgift vara skapad under projektets uppgifter. Dessutom måste du vara en deltagare i uppgiften för att kunna registrera timmar mot den.
  • Kostnader: Om du vill lägga till kostnader måste du först ha skapat produkter som kostnaden kan kopplas till.
  • Inställningar: Granska inställningarna, här kan du även skapa lönearter

Generellt om timer

• Du kan ställa in standardinställningar för detta genom att gå till Generella projektinställningar i projektmodulen eller genom att klicka på fliken Egenskaper på varje enskilt projektkort.
  • Arbetstypen avgör om timmarna är fakturerbara. Besök modulen Administrering – Inställningar – Tidrapportering och Arbetstyp för att registrera olika arbetsuppgifter.
  • Fakturering av inrapporterade timmar och kostnader görs genom att använda fliken Fakturering i projektmodulen.
  • I huvudmenyn för tidsregistrering finns en meny till vänster i bilden, och till höger på sidan visas den vy du väljer under avsnittet "Välj vy" i huvudmenyn.