Sätt upp integration med Office365 Outlook

En Add-On har skapats för Outlook/O365 för att logga e-post till CRM och projekt i 24SevenOffice. Add-On är ansluten till en O365-prenumeration och kommer därför endast att fungera för e-post som körs via 0365.

Grundläggande principer

En kopia av e-postmeddelandet sparas för att vara oberoende av användarens e-postkonto.

Användaren behöver manuellt logga e-postmeddelanden. Automatisk loggning av e-post är inte möjligt att genomföra.

E-post loggas endast mot kunden och inte mot kontakter.

Användaren väljer själv kunden i tillägget. En relation mellan domän och kund sparas för att kunna föreslå kunden nästa gång ett e-postmeddelande kommer från samma domän.

Projektloggar måste manuellt utföras varje gång.

För att logga skickade element måste de skickas genom att klicka på "Logga".

1.0 Installation

1. Logga in på Outlook på webben (outlook.office365.com)
  2. Välj en e-post
  3. Klicka på de tre punkterna längst till höger.
  4. Välj alternativet "Hämta tillägg" längst ned i menyn.
  5. Välj "Mina tillägg" och sedan "Lägg till anpassat tillägg"
  6. Ladda ner denna fil till din dator först.
    Sedan används filen när du ska lägga till en anpassad tillägg.
  7. Tillägget visas sedan i menyn inne i ett e-postmeddelande:
    1. Klicka på de tre punkterna längst till höger och välj "Hämta tillägg" för att få tillägg.
  8. Om du inte hittar alternativet, gå till:  https://aka.ms/olksideload
  9. Välj sedan "My add-ins" under "Mina tillägg"

10. Därefter väljer du "Add a custom Add-in" (Lägg till anpassat tillägg)

11. Klicka på "Add from File" (Lägg till fil)

12. Hitta filen som du laddade ned i början av guiden.

13. Därefter kommer bilden att se ut på följande sätt:

14. Navigera till den e-post som du vill koppla:
    Nu visas 24SevenOffice som ett alternativ.
  15. Klicka på detta alternativ för att ange dina inloggningsuppgifter.

1. Om du inte ser det under de tre punkterna, ska du istället leta efter ikonen med fyra fyrkanter för appar.

2. Klicka på ikonen för att öppna 24SevenOffice som en applikation. Därefter kommer du att bli ombedd att logga in.

16. Du har nu möjlighet att välja vilken klient det ska kopplas mot. Standardklienten visas som det första alternativet här.

17. Sök sedan efter vilken kund e-posten ska kopplas till:

18. Klicka här på LOG

Efter några sekunder kommer bilden att visas:

19. E-post har nu loggats och du kan hitta den i CRM.

1. Om du fortfarande har den gamla klassiska länkningsbilden i CRM, vänligen skicka ett e-postmeddelande till support@24sevenoffice.com med information om vilket företag det gäller och be om aktivering av den nya länkningen i CRM - e-post. Vi kommer att aktivera det åt dig och uppdatera dig via e-post så snart det är klart.

20. Nu kommer 24SO CRM och Projekt att visa listan över loggade e-postmeddelanden från det nya systemet. För att se e-post som loggats på det gamla sättet, klicka på "Gå till klassisk länkning" längst ned på sidan.

Tillägget fungerar både i webbläsaren och i den lokalt installerade versionen av Outlook.

Alla användare som skapades den 10 februari 2021 eller senare kommer automatiskt att visa externa e-postmeddelanden som standard. Dessa användare behöver inte kontakta oss för ytterligare aktivering.