Lär mer om Avancerad rapportering

I denna hjälpartikel ska vi gå djupare in på vilka möjligheter som finns under Avancerad rapportering

Rapporterna under Avancerade Rapporter är lätta att använda och de erbjuder olika visningsalternativ, vilket gör dem lättanpassade med hjälp av rapportgeneratorn.

Skärmbild 2024-02-27 092349

Rapporterna filtreras på avdelning/projekt/anpassade dimensioner och budgetversioner.

Formatet på rapportraderna varierar från:

• Standardinställning: innefattar en detaljerad inställning enligt bokföringslagen
  • Kort inställning: komprimerad standardinställning där flera kostnadsgrupper har slagits samman
  • Branschinställning: inställning anpassad för olika branscher
  • Engelsk inställning: med både standard och kort inställning

Nedan ser du ett exempel på en rapport jämfört med föregående år.

+ visar att du här kan få fram saldot på de olika kontona för den angivna perioden.

Som man ser ovan, kan man ha egna KPI:er och nyckeltal i rapporterna.

Resultaträkning jämfört med budget.
+ visar att du här kan få fram saldot på de olika kontona för den angivna perioden.

• Rapporterna kan även genereras för avvikande räkenskapsår, vilket innebär att du fritt kan välja period/år du vill skapa rapport för.

Om du har valt att visa kontona inom en redovisningspost i rapporten, kommer denna visning att följa med när rapporten exporteras till Excel. Om du har valt att dölja dem, kommer de också att vara dolda i Excel.

Standardinställning:

Som tidigare beskrivet är det också möjligt i Avancerade Rapporter att få en visning av prognoser i rapporterna. Nedan ser du ett exempel där årsprognosen läggs till som en kolumn till höger.

Kort inställning:

Nedan ser du ett exempel på Kort inställning av resultaträkning

Branschinställning:

Nedan ser du exempel på 2 branschspecifika inställningar. Konsultföretag och Restaurang.

Branschinställning - Konsult

Branschinställning - Restaurang

Det finns även engelska rapportlayouter tillgängliga: