Lär mer om att bjuda in deltagare till projekt

I den här hjälpartikeln beskriver vi hur du kan bjuda in deltagare till ett projekt

Den artikel du läser nu är för närvarande under ombyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utvidga vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest aktuella informationen möjligt.

För att acceptera en inbjudan att delta i projektet måste deltagaren ha en aktiv profil i klienten.

How to..?

1. Gå till det aktuella projektet och klicka på fliken deltagare.
  2. Klicka på bjud in ny deltagare.
  3. I det öppnade fönstret kan du söka efter medarbetaren.
  4. Välj projektroll och markera om den ska autoaccepteras.
  5. Klicka på inbjudan.

Inbjudningar

Deltagaren måste finnas sparad i din kunddatabas i CRM med en e-postadress.

En inbjudan skickas via e-post till deltagaren.

Inbjudan måste godkännas genom användarens Community-profil.

Om deltagaren inte redan har en Community-profil kommer hen att få möjlighet att registrera sig genom att fylla i ett formulär i inbjudan.

Det är också möjligt att bjuda in deltagare som inte är anställda i företaget. Dessa personer kan få tillgång till projektet genom att gå till externa projekt. För att delta behöver de också ha en community-profil.

Automatisk acceptans

Om användaren redan har en Community-konto kopplat till sin e-postadress, kan du kryssa i för Autoacceptera. Då kommer projektet automatiskt att läggas till i användarens snabblista, och hen kommer att få tillgång till det utan att behöva skicka en inbjudan.

Ta bort deltagare

Avsluta tillgången för valda deltagare på projektet. Om du vill ge personen tillgång igen, högerklicka på deltagarens namn och välj "Lägg till i projektet".

Deltagaregenskaper

Genom att markera en deltagare och sedan klicka på Deltagaregenskaper öppnas en dialogruta där du kan ändra deltagarens roll i projektet. Om du kryssar i för Autoacceptans kommer egenskaperna att ändras automatiskt.

Projekt roller

I projekt är det roller som avgör vilka rättigheter en deltagare har. Det finns 3 standardroller i projektmodulen. Läs mer om de olika projektrollerna här.

Skicka e-post till deltagare

Genom att klicka på knappen skapas en e-postmall där alla deltagarnas e-postadresser är inkluderade. På detta sätt kan du enkelt skicka e-post till alla deltagare i projektet. E-postmeddelandet kommer också automatiskt att kopplas till projektet. Du kan också högerklicka på en deltagare och välja att skicka e-post.