Lär mer om godkännande av egen tid

Nu har dina anställda möjlighet att själva godkänna sina arbetstimmar innan du behöver godkänna dem, vilket tydligt visar att de har gått igenom sina timmar.

Behöver du bekräftelse på att de anställda har granskat sina registrerade timmar? För att säkerställa att tidrapporten är korrekt är det viktigt att planerade och loggade timmar verkligen utförs. Detta kan åtgärdas genom att de anställda skickar in sina egna timmar för godkännande.

Så här gör du

1. Aktivera godkännande av den anställdas egen tid i arbetsområdet. Detta måste utföras av en administratör.

För att aktivera godkännande av den anställdas egna tid går du till "Inställningar" (1) -> "Allmänt" (2) och aktiverar "Skicka tid för godkännande" (3) under "Godkännandepreferenser".

Nu får de anställda möjlighet att skicka in sina timmar för godkännande i tidslinjen. Kom ihåg att klicka på "Spara" längst ned på sidan innan du fortsätter.

2. De anställda skickar in sina timmar för godkännande i tidslinjen.

När möjligheten att godkänna egna timmar är aktiverad, kan de anställda skicka in sina registrerade timmar för godkännande. Detta görs genom att klicka på den markerade rutan i tidslinjen nedan.

Här kan varje anställd se en översikt över de loggade timmarna för den aktuella veckan.

Granska noggrant att timmarna är korrekta. Markera timmarna och klicka på "Skicka till godkännande".

Du väljer själv hur ofta du vill godkänna timmar, antingen varje dag eller varje vecka. Varje gång en ny timme loggas och tiden är räknad, kan du skicka den för godkännande.

Obs: Framtida planerade timmar kan inte skickas för godkännande eftersom tiden faktiskt måste arbetas för att säkerställa en korrekt tidrapport.

3. Gruppchef/Administrator dubbelkollar att den anställda har gått igenom sitt tidsunderlag.

Som gruppchef/administrator kan du enkelt se om de anställda har granskat sina planerade timmar eller inte. I kolumnen "Skickat för godkännande" kan du se om det står "Skickat" eller "Inte skickat" bredvid den anställda för den aktuella perioden.

Som gruppchef/administrator kan du själv bestämma om ni vill kunna godkänna de anställdas timmar efter att de har skickat in dem för godkännande - eller om det räcker med att den anställde själv har dubbelkollat timmarna.

Obs: Veckorna och timmarna kommer inte att låsas när de skickas för godkännande, vilket sker när en administratör/gruppchef godkänner de anställdas timmar. Om detta önskas måste en administratör/gruppchef godkänna de anställdas tidrapporter efter att de har skickat in sina timmar för godkännande.

4. Kolla in "timmar skickade för godkännande" i tidrapporten

Om du vill se en översikt över endast de timmar som de anställda har godkänt själva, har vi lagt till ett speciellt filter för detta i tidrapporten.

Klicka på "Lägg till ett filter" (1) och välj "Godkännandestatus" (2).

Under "Godkännandestatus" kommer du nu att ha tre alternativ att välja mellan, varav ett är "Skickat för godkännande".

Genom att använda detta filter kommer endast de timmar som de anställda själva har skickat för godkännande att visas i tidrapporten.

Har du frågor om att godkänna din egen tid? Tveka inte att kontakta oss via vår supportchat längst ned till höger!