Lär mer om dimensioner i lön

Här kommer vi att gå igenom hur du kan hantera dimensioner i lönemodulen. Vi stöder både projekt, avdelning och anpassade dimensioner.

1. Navigera till Administration -> Inställningar -> Bokföring. Skrolla ner tills du når avsnittet för Dimensioner.

2. Här kan du ställa in inställningar för dimensioner. Aktivera dimensioner där du vill att de ska vara tillgängliga i löneavsnittet. Observera: kryssa i rutan för att endast visa aktiva projekt i lönen.

3. Genom att aktivera dimensioner för resa och utlägg här kan anställda enkelt välja dimensionen när de registrerar en resa, utlägg eller körning via self-service.

4. Genom att aktivera dimensioner för anställd (kontering) kan du koppla en eller flera fasta dimensioner till varje anställd. Gå till den specifika anställdens profil och navigera till fliken Kontering. Lönekostnaden för den anställda kommer då att bokföras mot den valda dimensionen eller dimensionerna.

5. Genom att aktivera dimensioner för Debitering (löneavsnitt) kan du koppla varje enskild löneavsnitt till en dimension i lönekörningen. Navigera till en öppen lönekörning - välj en anställd och lägg till löneavsnitt.