Lär mer om export i SAF-t format

I 24Sevenoffice kan du exportera data på två sätt: genom rådataexport, där du hämtar specifik information från olika moduler, eller genom att exportera en SAF-T-fil som uppfyller Skatteetatens krav. I denna artikel visar vi hur du gör detta.

SAF-T:

För att genomföra en SAF-T Export går du till administratörsfliken, klickar på Import/Export och skapar sedan en ny jobb. När du har fyllt i datumen för vilka data du vill exportera, klickar du på "Hämta data".

Alla konton med inledande balans (IB/UB) eller transaktioner under den valda perioden som rapporteras måste matchas mot Skatteetatens standard kontoplan. Om du använder standard kontoplan behöver inga ändringar göras.

Momskoder matchas automatiskt med möjlighet till manuell överskuggning. Anpassade momskoder måste matchas manuellt.

Det är bokföringens ägares ansvar att säkerställa att kartläggningarna är korrekta när en SAF-T fil skapas.

När du har utfört dessa steg klickar du på export och väljer SAF-T för att ladda ned filen.