Lär mer om flera signaturer på utbetalningar

Vill du ha fler användare som ska signera en betalning med BankID innan den skickas till banken? I denna artikel kommer vi att visa dig hur du aktiverar och använder dubbel signering.

Vad innebär dubbel signering?

Flera företag kräver att flera personer signerar utbetalningar, och detta kan vara en regel satt av banken. Genom att aktivera dubbla signaturer på utbetalningar i 24SevenOffice, säkerställer du att varje betalning har två giltiga signaturer med BankID innan de skickas till banken. Detta innebär att du slipper behöva gå till banken för att signera.

Aktivering av flera signaturer

För att sätta upp flera signaturer på varje bankavtal i Bankmodulen. Gå till Administration - Avtal. Klicka på "Ändra konto" för det bankkonto du vill aktivera dubbel signering för. Under avsnittet "Avancerat" - "Avancerat" hittar du knappen för att aktivera flera signaturer. För att använda flera signaturer krävs att RGB är aktiverat.

När flera signaturer är aktiverade kommer alla betalningar att kräva två signaturer oavsett belopp.

För att tydligt spåra vilka som har signerat betalningarna i banken rekommenderar vi att aktivera dubbel signering. I 24SevenOffice finns ingen specifik ordning för signaturer, så det är viktigt att inte kräva en specifik ordning vid signering i banken. Även om flera signaturer inte är aktiverade i banken, kan du fortfarande använda flera signaturer i 24SevenOffice för att underlätta godkännandet av betalningar.

Signering och godkännande av betalningar

När "Dubbel signering" är aktiverad krävs det att två personer med behörigheten "Signerare" godkänner alla betalningar. Betalningen behandlas efter att de två första personerna har signerat.

Flera signaturer på utbetalningar fungerar optimalt på den nya utbetalningssidan. För att aktivera den, klicka på "Använd ny utbetalningssida" längst ned i sidomenyn.

På den nya utbetalningssidan finns en flik för "Att signera".

När den första personen har signerat en betalning kommer det att visas i tabellen på höger sida. När den andra personen har signerat betalningen kommer den att flyttas över till "Signerad" tills förfallodagen och behandlas av banken.