Lär mer om hur du kan koppla momskoder och kontoplaner (SAF-T Bokföring)

Samtliga konton med inledande balans/avslutande balans eller transaktioner under den aktuella rapporteringsperioden måste kopplas till Skatteverkets standardkontoplan.

Momskoder matchas automatiskt med möjlighet till överstyrning. Anpassade momskoder måste matchas manuellt.

Det är ägarens ansvar att se till att mappingarna är korrekta när SAF-T-filen skapas.

Här kan du hitta en översikt över Skatteverkets standard momskoder och kontoplan.

Systemet kommer automatiskt att matcha konton mot Skatteverkets standardkontoplan och föreslå lämplig mapping. Ibland kan systemet föreslå "NA" om det inte finns en exakt matchning eller om det inte är möjligt att avrunda till närmaste. Ett exempel på detta är konton som börjar på 51xx.

Konton som inte kan matchas på vanligt sätt ska istället kopplas till "NA" för att säkerställa korrekt redovisning.

Konton och momsnummer i den valda rapporteringsperioden:

När informationen har hämtats från klienten och är redo för vidare hantering, klicka på "Export" -> Redigera kopplingar. Här visas endast konton och momsnummer för den valda rapporteringsperioden.

Om du vill få en översikt över hela klienten och kontoplanen:
Genom att använda "Inställningar" i modulens huvudmeny får du en översikt över alla konton på klienten, med förslag till kopplingar och möjlighet till överstyrning.