Lär mer om orderlistan

Här hittar du information och en översikt över orderlistan. Detta visar dig en översikt över alla ordar som inte har fakturerats

Du hittar orderlistan genom att gå till Fakturering - Orderlista.

Knappar i orderlistan

• Sök: Avgör om du vill visa eller dölja sökparametrar till höger i vyn.
  • Kopiera: Möjliggör att du kan kopiera den markerade ordern.
  • Ändra status: Det ger dig möjligheten att ändra status på en eller flera order samtidigt. När du ändrar status får du även möjligheten att skicka per e-post eller skriva ut.
  • Sammanfoga ordrar: Gör det möjligt för dig att markera flera order och skapa en samlad order för samma kund, i samma valuta, med samma typ av försäljning och samma orderstatus. Periodisering och dimensioner kommer att kopieras. Läs mer om att sammanfoga order här.
  • Radera: Möjliggör att du kan ta bort en eller flera valda order.
  • Ladda ner: Ger dig möjligheten att välja en mall och ladda ner ordern som en PDF-fil.
  • Skicka email: Skicka order via email till kunden.
  • Skriv ut: Möjliggör att du kan markera en eller flera order och skriva ut dem.

Sök i orderlistan

På höger sida av orderlistan finns det flera sätt att söka igenom listan på.

1. Du kan söka efter vecka, månad, kvartal eller år. Du kan enkelt stänga av detta alternativ med en kryssruta.
  2. Sök efter ordrestatus. Här kan du se antalet ordrar som har varje status.
  3. Sök efter ordernummer, kund, projekt eller andra relevanta detaljer.
  4. Sök efter datum eller belopp.

Standardinställningen för sökningen är det nuvarande året. Om du vill se föregående år, avmarkera rutan för "filtrera med relativ tidsperiod".

Kolumner orderlistan

Förbättra din översikt över dina beställningar genom att sortera och anpassa kolumnerna efter ditt eget önskemål.

Du kan sortera genom att klicka på den kolumn du vill sortera efter. Notera att inte alla kolumner går att sortera.

Välj vilka kolumner du vill se genom att hålla muspekaren över en av kolumnerna. Tryck på pilen som visas för att lägga till eller ta bort kolumner i din vy.

Du har också möjlighet att ändra standardinställningar för kolumnerna.